Στο σφυρί μια κολάσιμη Lamborghini Diablo SV

Σχετικά άρθρα

Mια ακόμη από τις τελευταίες “old school” Lamborghini βγαίνει σε δημοπρασία. Ο λόγος, προφανώς για τον “Διάβολο” απ΄τη Sant’Agata, στην “σούπερ-ντούπερ-γρήγορη έκδοσή του.

SV σημαίνει “SuperVeloce και η συγκεκριμένη έκδοση της Diablo έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 1995. H Lamborghini επανέφερε το όνομα “SV” που είχε πρωτοχρησιμοποιηθεί στη Miura το 1972. Η κίνηση μεταδιδόταν, πλέον, στους πίσω τροχούς, εν αντιθέσει με την τετρακίνητη VT, και η ιπποδύναμη του V12 κινητήρα των 5,7 λίτρων αυξήθηκε στους 517 ίππους, απ΄τους 490 της VT. Στην SV, αφαιρέθηκε η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (αν κι υπήρχε ως εξτρά), ενώ στον εξοπλισμό της, προστέθηκε μια ρυθμιζόμενη αεροτομή από ανθρακονήματα. Μεγαλύτερα ήταν τα φρένα και 18αρες οι εμπρός ζάντες. Σήμα κατατεθέν ήταν οι δύο υπερμεγέθεις αεραγωγοί στο πίσω μέρος και τα αυτοκόλλητα με το “SV” στα πλαϊνά του ιταλικού supercar.

Μέσω της Silverstone Auctions, η πράσινη SV του 1997 αναζητά τον νέο της ιδιοκτήτη. Οι δεξιοτίμονες SV είναι αρκετά σπάνιες και εδώ μιλάμε για μια εκ των 13 που υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο εσωτερικό της κυριαρχεί το δέρμα και το Alcantara στις πόρτες και στο τούνελ της μετάδοσης, διαθέτει CD-Player και κλιματισμό. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, με κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, ρυθμιζόμενο τιμόνι και νέα, πιο σπορ εξάτμιση.

Πακετάκι με τον “Διαβολάκο” πάνε όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου με το πλήρες ιστορικό του, ξεκινώντας από το 1997 έως και το 2015 και στο τελευταίο του έλεγχο, αλλάχτηκαν ο συμπλέκτης και το βολάν.

Αναμένεται να “πιάσει” στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα της δημοπρασίας, περί τα 190.000 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...