Όπως ανακοίνωσε η Formula 1 από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο θα διεξαχθεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα videogame, το Formula 1 eSports Series. Η νέα σειρά eSports είναι μια συνεργασία της Formula One, της Codemasters και τους ειδικούς των εκδηλώσεων και των διαγωνισμών Gfinity. Το πρωτάθλημα θα γίνει σε τρία στάδια, ξεκινώντας με αγώνες σε PlayStation4, Xbox One και Windows PC μέχρι το Σεπτέμβριο για να προσδιοριστούν οι 40 ταχύτεροι.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Gfinity Arena του Λονδίνου στις 10-11 Οκτωβρίου, με τους κορυφαίους 20 να αγωνίζονται στους τελικούς στην πίστα Yas Marina του Αμπού Ντάμπι στις 24-25 Νοεμβρίου. Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της σειράς eSports θα προκριθεί αυτομάτως στους ημιτελικούς του επόμενου έτους.

Ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Sean Bratches, δήλωσε ότι η νέα σειρά αντιπροσώπευε “μια εκπληκτική ευκαιρία για την επιχείρηση και τους οπαδούς της“. Η Liberty Media με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία ανέλαβε τη Formula 1 τον Ιανουάριο, έχει στοχεύσει τη νέα περιοχή ανάπτυξης που οδηγεί σε έσοδα και συνδέεται με νεότερα ακροατήρια. Μερικοί από τους συμμετέχοντες στη Formula 1 αγκαλιάζουν ήδη τον κόσμο των eSports, με τον εκτελεστικό διευθυντή της McLaren, Zak Brown να αναφέρει ότι όλες οι ομάδες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν δικό τους εικονικό όχημα. Η McLaren, περνώντας δύσκολες στιγμές, αλλά εξακολουθεί να είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα από την άποψη των αγώνων, ξεκίνησε το Μάιο την πρωτοβουλία “Ο πιο γρήγορος παίκτης του κόσμου” για να προσλάβει έναν οδηγό προσομοιωτή σε εικονικούς αγώνες.

Πολλοί οδηγοί αγώνων, όπως ο Max Verstappen της Red Bull, είναι επίσης ενεργοί παίκτες. Η Formula E έχει ήδη οργανώσει μια εικονική κούρσα μεταξύ όλων των οδηγών και των παικτών της. Ο νικητής στο Λας Βέγκας τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ο Ολλανδός εικονικός δρομέας, Bono Huis. Στη Νέα Υόρκη, τον Ιούλιο, η Formula E μετέδωσε μέσω κινητών τηλεφώνων μια εικονική κούρσα μεταξύ παικτών και οδηγών αγώνων για τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.