Τι και αν έχουμε μάθει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας, έχοντας δει και κάποιες φωτογραφίες του, η Nissan συνεχίζει να μας δίνει teaser videos, μέχρι να το παρουσιάσει επίσημα στις 5 του Σεπτέμβρη.

Σε αυτό η Nissan μας λέει ότι το νέο Leaf θα καταπλήξει τις αισθήσεις μας, και θα ανεβάσει τον πήχη στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που το Leaf παρουσιάστηκε το 2010. Χάρη στις τεχνολογίες Nissan Intelligent Mobility, ο οδηγός αναμένεται να αισθάνεται πιο σίγουρος πίσω από το τιμόνι του ολοκαίνουριου μοντέλου, με την καλύτερη ποιότητα του εσωτερικό να συμβάλει, επίσης, στην αύξηση της άνεσης, καθώς και της βελτίωσης της συνολικής εμπειρίας.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στις 6 του Σεπτέμβρη, και θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 40 kWh, που όπως έχουμε δει του δίνει αυτονομία 265 χλμ, όταν είναι κατά 99% φορτισμένη. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 150 άλογα (110 kW) στις 3.283 σ.α.λ με 320 Nm ροπής, η πίσω ανάρτηση αποτελείται από ημιάκαμπτο άξονα, με τον συνολικό χώρο αποσκευών να φτάνει τα 850 λίτρα.

Το μήκος του αγγίζει τα 4.481 mm, το πλάτος τα 1.791 mm, το μεταξόνιο τα 2.700 mm και θα προσφέρεται σε 7 εξωτερικά χρώματα. Η ελληνική εισαγωγική εταιρία κάνει μεγάλες προσπάθειες για να το φέρει στην Ελλάδα, και στην φετινή “Αυτοκίνηση”, έτσι ώστε να εισαχθεί επίσημα στην χώρα μας κάποια στιγμή στις αρχές του 2018.