Με τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Leaf να γίνονται στις 6 του Σεπτέμβρη, η Nissan συνεχίζει εντατικά τις δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού της μοντέλου, το οποίο θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητό της που θα εξοπλίζεται με το προηγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης τεχνολογίας ProPilot.

Τις τελευταίες μέρες πρωτότυπο του αυτοκινήτου βρέθηκε στην Γαλλία, και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες διακρίνεται το εσωτερικό του Leaf, καθώς και ο πίνακας οργάνων. Από αυτόν διακρίνεται ότι η αυτονομία του ανέρχεται στα 265 χλμ., με την μπαταρία να είναι κατά 99% φορτισμένη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή θα είναι η επίσημη αυτονομία του, καθώς αυτή συνήθως ορίζεται από το πως έχει οδηγηθεί το αυτοκίνητο προηγούμενα. Σύμφωνα, όμως, με υποθέσεις ένα τέτοιο νούμερο υποδεικνύει μια μπαταρία κοντά στις 40 kWh, όντας η entry-level έκδοση, καθώς έχει κυκλοφορήσει ότι η αυτονομία του αναμένεται να φτάνει τα 350 με 400 χλμ., κάτι που θα είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης μπαταρίας, χωρητικότητας 60 kWh.

O πίνακας οργάνων χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο -το αριστερό- να είναι ψηφιακό, και το δεύτερο στα δεξιά να παραμένει παραδοσιακό με συμβατικές βελόνες. Ακόμα διακρίνονται δερμάτινες και alcantara επενδύσεις, με δίχρωμες λεπτομέρειες, με το φινίρισμα να δείχνει πολύ καλό.

Επίσης, από τις εξωτερικές φωτογραφίες διακρίνονται 4 αισθητήρες στον εμπρός προφυλακτήρα, όμοιοι με αυτούς του συστήματος στάθμευσης, αλλά είναι μεγαλύτεροι, με τον κεντρικό αισθητήρα να είναι τοποθετημένος ανάμεσα της πινακίδας και της θύρας επαναφόρτισης, για τη λειτουργία του ProPilot.