Η Audi και η Hanergy αναπτύσσουν λεπτά φωτοβολταϊκά πάνελ

Σχετικά άρθρα

Η Audi ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την κινεζική Alta Devices, θυγατρική της Hanergy Thin Film Power Group, προκειμένου στα τέλη του 2017 να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό ένα πρωτότυπο που θα ενσωματώνει εύκαμπτα φωτοβολταϊκά πάνελ-φιλμ στις γυάλινες ηλιοροφές των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής εταιρίας.

Η Audi αναφέρει πως στο μέλλον θα μπορούσε όλη η οροφή ενός αυτοκινήτου της να είναι επενδυμένη με το υλικό αυτό, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο και που θα γεμίζει τις μπαταρίες, με την ενέργεια αυτή να τροφοδοτεί αρχικά τα δευτερεύοντα ηλεκτρικά συστήματα ενός αυτοκινήτου, όπως είναι ο κλιματισμός και τα θερμαινόμενα καθίσματα, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία των μοντέλων.

Τα συγκεκριμένα πάνελ έχουν συντελεστή απόδοσης που ξεπερνά το 25%, όντας πολύ λεπτά και εύκαμπτα. Το 2016 η Hagerty είχε παρουσιάσει τέσσερα ηλιακά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...