Στην πίστα με την McLaren M6A Can-Am του Bruce McLaren

Σχετικά άρθρα

Έχουνε περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που ο Bruce McLaren συμμετείχε στο πρωτάθλημα Can-Am με την M6A του, με την οποία κέρδισε όλους τους αγώνες της χρονιάς, εκτός από έναν.

Το αυτοκίνητο φορά έναν V8 κινητήρα της Chevrolet απόδοσης 525 ίππων και ο σχεδιασμός του έγινε από τον ίδιο τον Bruce McLaren, μαζί με τους Robin Herd, Gordon Coppuck, Tyler Alexander και Don Beresford. Ζυγίζει 614 κιλά, με το σασί να είναι monocoque, κάνοντας την M6A την πρώτη McLaren με monocoque πλαίσιο.

Ντεμπούτο έκανε το 1967 στην πίστα του Goodwood, με τον Bruce McLaren να καλύπτει περισσότερα από 3.200 χλμ σε δοκιμές προκειμένου να το εξελίξει. Μόλις τρεις M6A κατασκεύασε η McLaren, βαμμένα στο πορτοκαλί χρώμα που βλέπεις. Το αγωνιστικό αντικαταστάθηκε το 1968 από την M8A που και αυτή γνώρισε παρόμοια επιτυχία.

Η McLaren θέλοντας να τιμήσει την 50στη επέπειο, πήγε την M6A στην πίστα του Donington Park της Αγγλίας και έβαλε πίσω από το τιμόνι της τον Richard Meaden

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...