Ένα μοναδικό Shelby Aurora προς πώληση

Σχετικά άρθρα

Ο Carroll Shelby είναι θρύλος της αυτοκίνησης και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι κάτι σαν τον Enzo Ferrari. Άλλωστε ο Carroll έχει νικήσει τις Ferrari στις 24 ώρες του Le Mans και σαν οδηγός, οδηγώντας για την Aston Martin το 1959 και σαν κατασκευαστής, έχοντας υπό την επίβλεψή του τα Ford GT40 που νίκησαν το 1966 και 1967. Τα πιο διάσημα αυτοκίνητα είναι το Cobra και το Mustang. To 2012 o Carroll Shelby πέθανε πλήρης ημερών και τώρα ένα μοναδικό κομμάτι της προσωπική του συλλογής βγαίνει στο σφυρί.

Αυτό που βλέπεις είναι ένα αγωνιστικό Can-Am του 1997, το Shelby Aurora V8 κι όταν λέω μοναδικό, εννοώ όντως το μοναδικό. Κίνηση παίρνει από έναν V8 τεσσάρων λίτρων της Oldsmobile L47 που για την περίσταση αποδίδει 500 ίππους στις 6500 σ.α.λ. ισχύς διπλάσια από αυτή που είχε κάτω από το καπό του Oldsmobile Aurora. Το σασί είναι σωληνωτό χωροδικτύωμα και κατασκευάστηκε από την Racefab Inc. στο Τέξας. Το μοντέλο σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για να δημιουργήσει μια κλάση ενιαίου και το μοτέρ αρχικά ήταν ένας Dodge V6 3,3 λίτρων και απόδοσης 255 ίππων.

Ήταν ένα φτηνό κι ευκολοδήγητο αγωνιστικό για όσους ιδιώτες θέλαν να μπουν στον χώρο των αγώνων και να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις. Το ενιαίο πρωτάθλημα διεξήχθη για έξι έτη στην Βόρεια Αμερική, από το 1991 ως και το 1996 και μετά τα αυτοκίνητα μετακόμισε για 16 χρόνια στην Νότια Αφρική όπου διεξαγόταν από το 1999 ως και το 2014. Η έκδοση που βλέπεις ήταν για ένα πρωτάθλημα πιο αναβαθμισμένο, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε και το αυτοκίνητο πέρασε στην προσωπική συλλογή του Carroll Shelby, ο οποίος έπαιξε ενεργό ρόλο άλλωστε στην εξέλιξή του.

Τώρα δημοπρατείται σε μια τιμή γύρω στις 20.000 ευρώ, τιμή χαμηλή καθώς το αυτοκίνητο είναι αρκετά σπαρτιάτικο για μονοθέσιο της δεκαετίας του ’90 και η βασική του αξία είναι η μοναδικότητα και το ότι άνηκε στην προσωπική συλλογή του Shelby, αυτό βέβαια δεν μειώνει και την χρηστική του αξία αφού το να βρεις μονοθέσιο 500 ίππων σε αυτή την τιμή δεν είναι κάτι εύκολο.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...