Μπορεί η Lamborghini να ετοιμάζεται αυτή την περίοδο προκειμένου να βγάλει στη παραγωγή την Urus, το SUV της που αναμένεται να γίνει το best seller μοντέλο της, διπλασιάζοντας τις ετήσιες πωλήσεις της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρία από την Sant’agata γυρνά την πλάτη στα σπορ μοντέλα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Lamborghini ετοιμάζει επτά νέες εκδόσεις της Huracan. Πρόκειται για τις Barchetta, Speedster, Superleggera, SV, Targa, GT3 και Safari. Η τελευταία θα είναι και η πιο ενδιαφέρουσα από πλευράς σχεδιασμού μιας και θα διαθέτει ρυθμιζόμενη καθ’ύψος ανάρτηση, σύστημα τετρακίνησης, τετραδιεύθυνση, μεγάλους θόλους και προστατευτικά πάνελ στο σώμα της.

Το 2020 αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Aventador. Αυτό θα φορά έναν νέο 7,0-λιτρο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης κοντά στα 800 άλογα, που στη κορυφαία έκδοση του θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στον μπροστά άξονα, έτσι ώστε η συνολική απόδοση να φτάνει τα 1.000 άλογα και τα 1.200 Nm ροπής. Οι φήμες θέλουν το μοντέλο να προσφέρεται και σε μια plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει έναν V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 700 ίππων.

Κάποια χρόνια μετά, η ιταλική εταιρία θα βγάλει στην αγορά και τον αντικαταστάτη της Huracan που δεν θα φορά τον V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα, αλλά τον V8 4,0-λίτρων της Porsche, με την βασική έκδοσή του να αποδίδει κοντά στα 650 άλογα, ενώ η κορυφαία θα αγγίζει τα 900 και θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες.