H Red Bull δεν είναι χαρούμενη με την Toro Rosso

Σχετικά άρθρα

Τάδε έφη ο Dr Helmut Marko, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στους κανονισμούς, λέγοντας πιο συγκεκριμένα:

Αγοράσαμε την ομάδα επειδή οι κανονισμοί επέτρεπαν τη χρήση του ίδιου πλαισίου σε με μια άλλη ομάδα. Μετά αυτό άλλαξε.

Όμως, το πλάνο του για να εξελίξουν την Toro Rosso σε μια παραδοσιακή F1 ομάδα δεν δούλεψε όπως ήθελαν, και συνέχισε:

Έγινε μεγάλη επένδυση στην Toro Rosso, αλλά δεν μπορούν να την μετουσιώσουν σε βαθμούς. Οι οδηγοί και η ομάδα κάνουν λάθη, ενώ υπάρχουν και τεχνικές αποτυχίες. Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να βρίσκεται στη πέμπτη θέση, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν.

Και μετά από αυτές τις δηλώσεις, το αναπόφευκτο ερώτημα είναι αν η Red Bull έχει σκεφτεί να πουλήσει την Toro Rosso, με τον Marko να απαντά:

Δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη στιγμή τώρα, επειδή η Liberty μιλά για καλύτερη κατανομή των χρημάτων, ώστε οι μικρότερες ομάδες να κερδίσουν περισσότερα. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ καλό, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή το κόστος για τη Red Bull είναι πολύ υψηλό.

Έπειτα, ρωτήθηκε για τους οδηγούς της Toro Rosso, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι η Renault έχει προσεγγίσει τον Carlos Sainz, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με την Red Bull και για το 2018. Σχολιάζοντας επί του θέματος, είπε:

Ο Carlos έχει συμβόλαιο με εμάς. Πρέπει να βρούμε μια λύση που να μας ικανοποιεί, καθώς έχουμε επενδύσει μεγάλα ποσά για την εξέλιξη του.

Το πρόβλημα γίνεται πιο μπερδεμένο, καθώς η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση το 2018 ο Robert Kubica, με τον επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Cyril Abiteboul, να δηλώνει από το Spa ότι δεν είναι βέβαιος ότι ο Πολωνός είναι σε θέση να επιστρέψει, με τον Marko να προσθέτει:

Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του τι θα γίνει με αυτή την ιστορία στην Monza.

Άλλο ένα πρόβλημα για τη Red Bull είναι ότι το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών, που φαίνεται να έχει σταματήσει, παρόλο που ο Pierre Gasly ακούγεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του με την Toro Rosso το 2018. Αλλά εκτός από αυτόν, ο Marko παραδέχεται:

Δεν υπάρχει κανείς άλλος αυτή τη στιγμή. Αν κοιτάξεις τις άλλες κατηγορίες, εκτός από τον Leclerc δεν υπάρχει κανένας. Ο (Lando) Norris είναι πολύ καλός, αλλά κάνει πολλά λάθη. Αυτό που είναι λάθος, είναι ο αριθμός των κατηγοριών. Με λιγότερα πρωταθλήματα θα υπάρξει ένα grid 30 [οδηγών], το επίπεδο των οποίων θα αυξηθεί πολύ, και θα δούμε ποιος είναι πραγματικά καλός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...