Περίπου 500.000 αυτοκίνητα καταστράφηκαν από τον τυφώνα Χάρβεϊ

Σχετικά άρθρα

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έπληξε την πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, με τις έντονες βροχοπτώσεις να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, με περίπου 500.000 αυτοκίνητα να καταστρέφονται ολοσχερώς.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση των ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες υποστηρίζουν πως σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα θα βγουν ολική καταστροφή, κάτι που θα τις αναγκάσει να πληρώσουν πολλά χρήματα προκειμένου να καλύψουν της ζημιές που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές. Οι ζημιές του τυφώνα Χάρβεϊ είναι μεγαλύτερες από αυτές που άφησε ο τυφώνας Σάντι το 2012, ο οποίος είχε καταστρέψει περίπου 250.000 αυτοκίνητα.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν εκπτώσεις για την αγορά νέων αυτοκινήτων. Η FCA δίνει εκπτώσεις έως 500 δολαρίων, η Hyundai 750 δολάρια, η GM έκπτωση 500 δολαρίων, ενώ άλλες εταιρίες έχουν δώσει χρηματικά ποσά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τον τυφώνα. Η Ford έδωσε 50.000 δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό και 100.000 δολάρια στις τοπικές αρχές, η Nissan 100.000 δολάρια, ενώ σχεδιάζει να δωρίσει και 1 εκατ. δολαρία στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Κατοικίες για την Ανθρωπότητα (Habitat for Humanity).

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...