Η Volkswagen στην έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Sedric concept που είδαμε πρώτη φορά έξι μήνες πριν, στην έκθεση της Γενεύης.

Το πρωτότυπο έχει βαφτεί σε γκρι χρώμα, το νούμερο 42 υπάρχει στο καπάκι του μπροστά τροχού, με το εσωτερικό να έχει νέες δερμάτινες επενδύσεις. Διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας, Level 5, με την εξέλιξη και την κατασκευή του να γίνεται στο “future center” του ομίλου Volkswagen στο Πότσνταμ, σε συνεργασία με το κέντρο ερευνών της εταιρίας στο Wolfsburg.

Είναι πλήρως ηλεκτρικό, 100% συνδεδεμένο και θα μπορεί να εκτελέσει ανεξάρτητα όλα τα “καθήκοντα” της οδήγησης χωρίς να χρειάζεται το παραμικρό από τον οδηγό. Και εκτός αυτού, οποιοσδήποτε μπαίνει σε αυτό, θα είναι απλά επιβάτης, καθώς δεν θα σου επιτρέπει να πάρεις τον έλεγχο του οχήματος, αφού δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ, ή κονσόλα.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, το Sedric θα είναι ο “συνταξιδιώτης” σου, καθώς θα μπορείς να συζητάς μαζί του το που θες να πας, το πως θα πας, να σου αναφέρει πόσος χρόνος απομένει από τον προορισμό, τις συνθήκες κίνησης κλπ. Εν ολίγοις, το Sedric θα γίνει ο προσωπικός σου βοηθός μετακίνησης.

Όλες οι πληροφορίες, μαζί με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, προβάλλονται στους επιβαίνοντες μέσω μια μεγάλης OLED οθόνης, που διαθέτει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, με την Volkswagen να αναφέρει ότι θα μπορείς να χαλαρώσεις, να κοιμηθείς και να απολαύσεις την διαδρομή.