Η Volkswagen κατά το σημερινό event ήταν απόλυτα σοβαρή ότι είναι έτοιμη να αλλάξει την αυτοκίνηση, και να κάνει την μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της. Και μέσω του Sedric concept έδειξε αυτή την επανάσταση, η οποία θα έρθει σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Το αυτοκίνητο διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας, Level 5, με την εξέλιξη και την κατασκευή του να γίνεται στο “future center” του ομίλου Volkswagen στο Πότσνταμ, σε συνεργασία με το κέντρο ερευνών της εταιρίας στο Wolfsburg.

Το Sedric αποτελεί το πρώτο concept της πλάνου στρατηγικής “Together 2025“, και όπως προανέφερα το αυτοκίνητο είναι πλήρως αυτόνομο, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να σε παραλάβει με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά είναι πλήρως ηλεκτρικό, 100% συνδεδεμένο και θα μπορεί να εκτελέσει ανεξάρτητα όλα τα “καθήκοντα” της οδήγησης χωρίς να χρειάζεται από τον οδηγό. Και εκτός αυτού, οποιοσδήποτε μπαίνει σε αυτό, θα είναι απλά επιβάτης, καθώς δεν θα σου επιτρέπει να πάρεις τον έλεγχο του οχήματος, αφού δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ, ή κονσόλα.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, το Sedric θα είναι ο “συνταξιδιώτης” σου, καθώς θα μπορείς να συζητάς μαζί του το που θες να πας, το πως θα πας, να σου αναφέρει πόσος χρόνος απομένει από τον προορισμό, τις συνθήκες κίνησης κλπ. Εν ολίγοις, το Sedric θα γίνει ο προσωπικός σου βοηθός μετακίνησης.

Όλες οι πληροφορίες, μαζί με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, θα προβάλλονται στους επιβαίνοντες μέσω μια μεγάλης OLED οθόνης, που διαθέτει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, με την Volkswagen να αναφέρει ότι θα μπορείς να χαλαρώσεις, να κοιμηθείς και να απολαύσεις την διαδρομή.

Τέλος, κατά την παρουσίαση του, η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι θέλει να βγάλει στον δρόμο 30 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, μέχρι το 2025, επενδύοντας αρκετά δις ευρώ για την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας.