Ενάντια των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων της VW οι οικογένειες Porsche-Piech

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το πιο υψηλόβαθμο μέλος του οικογενειών Porsche και Piech, που ελέγχουν τον Όμιλο Volkswagen, Wolfgang Porsche, αυτές τάσσονται κατά στην πώληση οποιουδήποτε από τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Χαρακτηριστικά ο Wolfgang Porsche, πρόεδρος της Porsche SE, της εταιρείας που κατέχει το 52% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στη VW, δήλωσε:

Φυσικά, το διοικητικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να προβεί σε τέτοιες στρατηγικές εκτιμήσεις. Ωστόσο, οι πωλήσεις [περιουσιακών στοιχείων] δεν βρίσκονται σήμερα στην ημερήσια διάταξη. Αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής στο εποπτικό συμβούλιο.

Όλα αυτά έρχονται στην δημοσιότητα καθώς αναλυτές και τραπεζίτες αναμένουν από τον γερμανικό όμιλο να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να γίνει πιο ευέλικτη, αλλά και πληρώσει μέρος των προστίμων από το σκάνδαλο της με την εξαπάτηση των εκπομπών ρύπων, το οποίο έχει ήδη φθάσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η VW ζήτησε από τις τράπεζες νωρίτερα φέτος να εξετάσουν τις επιλογές για τη Ducati και τη μεταφορική εταιρεία Renk, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των δύο εταιριών, καθώς η VW αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιό της μετά την ανακοίνωση της για την σημαντική ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση και τις νέες υπηρεσίες μετακίνησης.

Αλλά τα ισχυρά εργατικά συνδικάτα της VW αντιτάχθηκαν επανειλημμένα σε οποιαδήποτε τέτοια πώληση, με τον Porsche να δηλώνει ότι αντί να πωληθούν περιουσιακά στοιχεία, η VW θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή ενός σχεδίου που θα αλλάξει το σκηνικό.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...