Παρότι η VW είχε βγάλει ανεπίσημο πωλητήριο στη Ducati, τελική η πώληση δεν θα γίνει. Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της πώλησης της Ducati δεν περνά από το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού κολοσσού και αυτό γιατί κατά της πώλησης τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (συνδικάτα) οι οποίοι κατέχουν τις μισές θέσεις στο ΔΣ.

Την ίδια μοίρα είχε και η απόφαση πώλησης της Renk που ανήκει και αυτή στο VW Group και κατασκευάζει κιβώτια μετάδοσης. Εκπρόσωπος του συμβουλίου των εργαζομένων στην VW δήλωσε:

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen δεν πρόκειται να εγκρίνουν τόσο την πώληση της Ducati, όσο και της Renk ή της MAN Diesel & Turbo. Όλοι όσοι μπορούν να διαβάσουν τα αποτελέσματα του εξαμήνου της VW, θα πρέπει να γνωρίζουν: “Δεν χρειάζονται χρήματα και οι θυγατρικές μας δεν είναι έτοιμες να αρπαχτούν από κυνηγούς ευκαιριών.

Η πώληση της Ducati ή της Renk θα απέφερε ένα μικρό ποσοστό του απαιτούμενου ποσού. Η Renk το 2013 είχε εκτιμώμενη αξία 3 δισ. δολάρια. Δυνητικά, κι εφόσον οι εκτιμήσεις που διαβάζουμε ευσταθούν, η πώληση των δύο εταιρειών θα μπορούσε να αποφέρει γύρω στα 4,5 δισ. δολάρια, μια και μέχρι σήμερα, οι προσφορές που υπήρχαν για την Ducati ήταν μεταξύ 1,3 και 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της VW, Thomas Sedran, η γερμανική εταιρία δεν θα μειώσει τις επενδύσεις της λόγω του Dieselgate, παρότι μέχρι σήμερα η VW έχει κληθεί να πληρώσει περί τα 25 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ. Ο Sedran συμπλήρωσε πως παρότι οι συνομιλίες με την Tata κατέρρευσαν, το VW Group στρέφεται προς τις αναδυόμενες αγορές, με τα μοντέλα που θα πωλούνται σε αυτές να φορούν το σήμα της Skoda. Το πρώτο μοντέλο θα βγει στην αγορά μέχρι το 2020 και θα πωλείται στις αγορές της Ινδίας, του Ιράν αλλά και της Βραζιλίας.

 • Anestis Genk

  Πάλι καλά γιατί όλως παραδόξως η Ducati πετάει με το VAG, αν κι εγώ θα προτιμούσα να την δω αυτόνομη και ιταλική, αλλά σε σχέση με την Tata και τα funds, καλύτερα το VAG.

 • laryX

  Για να καταλάβει και ο τελευταίος Κατρούγκανος τι σημαίνει συνδικαλισμός τι δύναμη έχει και για να κάνει και τις απαραίτητες συγκρίσεις με τις συντεχνίες στην χώρα μας,δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα που πίνουν το αίμα των πολλών εις όφελος των δικών τους και μόνο προνομίων.
  Μεγαλύτερη δύναμη έχουν τα συνδικάτα στην Αμερική που δεν απεργούν για συμπαράσταση σε λαθροεποίκους όταν αποφασίσουν όμως απεργία οι διοικήσεις τρέμουν.
  Πιο πρόσφατο παράδειγμα το εργοστάσιο της Φίατ στην Σερβία πρίν ένα μήνα περίπου που οι εργαζόμενοι έλαβαν αύξηση 9,5% μετά το λουκέτο που βάλαν .
  Στο Γραικιστάν είπαμε ”γειά σου σύντροφε”,τα πανό με σφυροδρέπανα είναι Must,τις ομιλίες βολευτών που τσεπώνουν 7χήνες τον μήνα περι ”νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” καμια πορεία πρίν τα τσίπουρα με το ΠΑΜΕ επι κεφαλής (πάντα ακάλεστο όμως)…