Alonso: H απόφαση για το μέλλον μου είναι λίγες εβδομάδες μακριά

Σχετικά άρθρα

Και ενώ όλοι περιμένουμε ότι μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της McLaren με την Renault, θα σημάνει αυτομάτως ότι ο Fernando Alonso θα παραμείνει στην βρετανική ομάδα, για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, σε δηλώσεις του από την Σιγκαπούρη o Ισπανός αναφέρει ότι η τελική του απόφαση θα παρθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο 36-χρονος Ισπανός είπε ξανά όλα αυτά που έχει δηλώσει το προηγούμενο καιρό, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Υπάρχουν επιλογές παντού. Και όλες είναι πολύ καλές. Απλά χρειάζεται να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε δύο εβδομάδες. Ότι και αν κάνω για την επόμενη χρονιά, θα είναι επειδή θέλω να κερδίσω. Δεν θα είμαι σε ένα πρωτάθλημα για να μάχομαι για τις πρώτες 10 θέσεις ή για την 15άδα, ή κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω που εξετάζω και κοιτάω. Η F1 είναι η πρώτη και μοναδική μου προτεραιότητα, έτσι θα περιμένω να πάρω την απόφαση μου σε αυτή, πριν πάρω αποφάσεις για άλλα πρωταθλήματα. Ταυτόχρονα, θέλω να δώσω χρόνο στην ομάδα μου. Με κάποιες δυσκολίες που περάσαμε μαζί, θέλω να έχω χρόνο μαζί της για να λάβω αποφάσεις, να δω το μονοθέσιο του επόμενου έτους και αφού λάβουν μια απόφαση, θα πάρω τη δική μου. Θέλω να μείνω πιστός σε αυτούς και να μην πάρω αποφάσεις χωρίς να πάρουν πρώτα τις αποφάσεις τους. Είμαι χαλαρός, χαρούμενος και βλέπουμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Alonso μίλησε και για το ενδεχόμενο να τρέξει στο Le Mans και στο Indy 500 έτσι ώστε να κατακτήσει το άτυπο “triple crown”, λέγοντας:

Το triple crown είναι ξεκάθαρα στόχος μου για το μέλλον. Υπάρχουν τρεις αγώνες, αν το Indy 500 είναι μαζί με το Μονακό, υπάρχει ακόμα ένας ακόμα που πρέπει να τρέξω. Αν παραμείνω στην F1 είναι επειδή πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω το επόμενο έτος, και αυτό θα διευκολύνει πολύ την απόφαση γιατί θα είμαι στο Μονακό, καθώς δεν θέλω να χάσω βαθμούς εκεί. Η προτεραιότητα είναι η F1 και να νικάω εκεί, το triple crown είναι τρεις αγώνες, όχι το Indy, υπάρχουν τόσες πολλές, πολλές δυνατότητες για ένα φανταστικό 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr