BMW: Το αγροτικό της Mercedes είναι φρικτό

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes πριν από δύο μήνες παρουσίασε την X-Class, το αγροτικό της που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα Nissan Navara ντυμένο με την δική της περιβολή.

Σύμφωνα με τον Hendrik von Kunheim, αντιπρόεδρος της BMW για τις αγορές της Ασίας και της Νοτίου Αφρικής, η X-Class είναι “φρικτή”. Συγκεκριμένα είπε:

Είναι φρικτό να κοιτάς το αγροτικό του Γερμανού ανταγωνιστή μας από τη Στουτγάρδη. Θα περίμενες κάτι σοβαρότερο. Είμαι απογοητευμένος. Πολύ απογοητευμένος. Θα μπορούσαν να το κάνουν καλύτερα. Κατασκευάζουν φανταστικά αυτοκίνητα, αλλά το συγκεκριμένο είναι μια απογοήτευση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η BMW να προσφέρει ένα πολυτελές pickup είπε:

Γνωρίζω καλά πως οι μηχανικοί της BMW έχουν εξετάσει τις λεπτομέρειες για ένα τέτοιο project. Προσωπικά, έχοντας βρεθεί στην Αυστραλία για περισσότερα από τρία χρόνια, θεωρώ πως υπάρχει χώρος για ένα πολυτελές ute αυτοκίνητο, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει.

Πιστεύω πως η εταιρία μου θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από τις πωλήσεις των SUV. Αν αυτές φτάσουν σε ένα μερίδιο αγοράς 60-70%, τότε θα υπάρξει χώρος για ένα ute.

Ο von Kunheim ξεκαθάρισε πως αν ποτέ η BMW θα κατασκευάσει το δικό της pickup θα χρησιμοποιήσει μια δική της πλατφόρμα, πιθανότατα την CLAR, και δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ενός τρίτου κατασκευαστή, όπως έκανε η Mercedes με αυτή του Nissan Navara.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...
Autoblog.gr