Πριν περίπου ένα μήνα, ο Max Verstappen είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι η Red Bull πρέπει να βελτιωθεί αρκετά, αν αυτή θέλει να τον κρατήσει στις τάξεις για πολλά χρόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η χθεσινή δήλωση του teammate του Ολλανδού, Daniel Ricciardo, ο οποίος αγωνίζεται με την αυστριακή ομάδα από το 2014, ενώ πριν είχε βρεθεί για δύο χρόνια στην Toro Rosso.

Ο 28-χρονος Αυστραλός έχει κερδίσει πέντε Grand Prix με την Red Bull, συμπεριλαμβανομένων τριών στην πρώτη σεζόν του, έχοντας στην άλλη άκρη του pitbox το τετράκις πρωταθλητή Sebastian Vettel. Όμως, κατά την μετάβαση στην turbo-υβριδική εποχή ο συνδυασμός της Red Bull με τον κινητήρα της Renault, έχει δείξει εμφανή σημάδια υστέρησης σε σχέση με Mercedes και Ferrari.

Και ο Ricciardo αρχίζει και ανησυχεί ότι μπορεί να τελειώσει την καριέρα του στην F1 χωρίς να κερδίσει έναν τίτλο, τονίζοντας:

Σίγουρα πέρασα από αυτή την ανυπόμονη φάση και εξακολουθώ να είμαι κοντά σε αυτή – επειδή δεν θέλω να αφήσω την F1 χωρίς πρωτάθλημα. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να το κατακτήσω, απόλυτα. Το ψάχνω, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Νόμιζα ότι θα είχαμε μια πραγματικά καλή ευκαιρία φέτος, αλλά δεν έχει αποδειχθεί έτσι. Πρέπει πραγματικά να συμβεί κάτι με την Red Bull το επόμενο έτος, τουλάχιστον από την άποψή μου. Είμαι εδώ αρκετά χρόνια, και πιστεύω ότι το επόμενο έτος θα πρέπει να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα από ό,τι φέτος, για να με πείσουν πραγματικά ότι μπορώ να κερδίσω μαζί τους.

Θέλω να κερδίσω μαζί τους [Red Bull]; Φυσικά. Ο Seb [Vettel] το έχει ολοκληρώσει, είναι ο μόνος τύπος. Έτσι, η καρδιά μου θα ήθελε πολύ, αλλά θα δούμε. Θέλω μια ευκαιρία να μπορώ να κερδίζω κάθε εβδομάδα, ενώ πιστεύω ότι είμαι ακόμα στην κορυφή.