Η Porsche έχει στο μυαλό της να βγάλει στην αγορά ένα νέο hypercar που θα λειτουργήσει ως ο αντικαταστάτης της 918 Spyder, αλλά αυτό θα συμβεί μονάχα όταν υπάρξει η κατάλληλη τεχνολογία.

Ο Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, από την Φρανκφούρτη όπου βρέθηκε δήλωσε πως σήμερα δεν υπάρχει η τεχνολογία προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο halo hypercar. Συγκεκριμένα είπε:

Το μελλοντικό supersport αυτοκίνητο είναι ζήτημα τεχνολογίας. Αν το κάνουμε τώρα θα είναι υβριδικό. αλλά ήδη έχουμε κάνει ένα τέτοιο, την 918.

Ο Steiner άφησε να εννοηθεί πως το μελλοντικό hypercar της Porsche θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό αλλά επεσήμανε μια σειρά μειονεκτημάτων των ηλεκτροκινητήρων που την εμποδίζουν να προχωρήσει σε μια τέτοια υλοποίηση, όπως η μειωμένη αυτονομία και το μεγάλο βάρος των μπαταριών. Η Porsche έβγαλε στην αγορά την 918 Spyder, εννέα χρόνια μετά από την Carrera GT, με τον Steiner να πιστεύει πως ο διάδοχος της 918 Spyder θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.