Το Facebook δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Το Facebook, μέσω της επικεφαλής λειτουργίας της εταιρείας Sheryl Sandberg, δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στην παραγωγή αυτοκινήτου. Η Sandberg από τη Φρανκφούρτη όπου και βρέθηκε για την ομώνυμη έκθεση και συναντήθηκε με την Angela Merkel, δήλωσε:

Έρχομαι με πολύ καλά νέα. Είμαστε η μόνη εταιρεία στη Silicon Valley που δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητο.

Περιέγραψε το facebook ως “έφηβο” και είπε στους εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών:

Έχουμε πολλά να μάθουμε από εσάς. Δεν διαθέτουμε την ιστορία σας, δεν έχουμε τη δύναμή σας να επιβιώνετε, παρότι φιλοδοξούμε να φτάσουμε τα 100 χρόνια.

Το Facebook χορηγεί ένα “νέο κόσμο κίνησης” στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που φέρνει μαζί κατασκευαστές αυτοκινήτων, τεχνολογικές εταιρείες και νεοφυείς εταιρείες σε τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Sandberg υποσχέθηκε να εμβαθύνει τη συνεργασία με εταιρείες όπως οι Daimler AG και Volkswagen AG και είπε ότι το Facebook αναζητά στενότερους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας έχουν θαμπώσει, καθώς τα οχήματα γίνονται πιο έξυπνα, έχοντας μέσα τους δεκάδες μικροτσίπ και λογισμικό για να βοηθήσουν τους οδηγούς στα πάντα, από το σεβασμό του ορίου ταχύτητας μέχρι το παρκάρισμα. Η αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να είναι το επόμενο όριο, γεγονός που ωθεί εταιρείες όπως η Apple Inc. κι η Samsung Electronics Co. να πετύχουν συμφωνίες και να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε δικά τους ρομποτικά προγράμματα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW AG και η Toyota Motor Corp., πειραματίζονται με αυτόνομη οδήγηση, ενώ μερικές συζητούν και μια κοινή πλατφόρμα. Η έκθεση αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης έδειξε ότι η βιομηχανία μπορεί να έχει πιο άμεσες προτεραιότητες, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προσθέσει χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας σε οχήματα με κινητήρα.

Η Sandberg είπε ότι είναι “τιμή για εμάς να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε στη Γερμανία”, απόδειξη δε αυτού είναι ότι το Facebook προσχωρεί στο Mobility Hub, με έδρα το Μόναχο, μια πρωτοβουλία καινοτομίας υποστηριζόμενη από τους Daimler, BMW και SAP SE. Το Facebook θα αποκτήσει γραφεία, ενώ θα οργανώσει εκδηλώσεις και εκπαίδευση προς όφελος μερικών από τους μηχανικούς του. Παράλληλα θα υποστηρίξει επίσης ένα νέο πανεπιστήμιο στο Βερολίνο,που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...