Πριν σχεδόν τρεις μήνες, η Aston Martin παρουσίασε την DB11 με τον 4,0-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα της Mercedes-AMG, και υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας και υπεύθυνος για την DB11, Paul Barritt, δήλωσε ότι η βρετανική εταιρία ενδιαφέρεται και για τους εξακύλινδρους κινητήρες των Γερμανών. Χαρακτηριστικά ο Barritt είπε:

Παρακολουθούμε όλα όσα κάνουν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με τη συμφωνία μεταξύ εταιρειών. Μπορείτε να δείτε την κατεύθυνση του “ταξιδιού” εντός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα είμαστε ανόητοι να μην κοιτάζουμε τους εξακύλινδρους, και εξακολουθούμε να ενδιαφερόμαστε για τους 8-κύλινδρους και του 12-κύλινδρους.

Μεταφράζοντας την τελευταία πρόταση, η βρετανική εταιρία φαίνεται να ακολουθεί τη downsizing τάση της εποχής, κάτι που σε συνδυασμό με την πρόσφατη δήλωση του CEO της Aston Martin, Andy Palmer, ότι από τα μέσα του 2020 όλες οι Aston θα είναι υβριδικές, θα μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων της γκάμας των μοντέλων της.

Ο κινητήρας για τον οποίο αναφέρεται ο Barritt λογικά είναι ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά, που αποδίδει 429 άλογα, και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 67 ίππων, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 496 άλογα.