Το VW Group θέλει έως το 2021 να βγάλει στην αγορά μια ride-sharing υπηρεσία που θα διαθέτει εντελώς αυτόνομα οχήματα. Το project θα τρέχει μέσω των Moia και Gett, θα προσφέρεται σε 2 έως 5 πόλεις του κόσμου, όπως είπε ο Johann Jungwirth, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής ψηφιοποίησης της εταιρείας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πλέον περιμένουν τις αλλαγές στη νομοθεσία από κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι, έτσι ώστε να προσφέρει έναν στόλο αυτόνομων οχημάτων που θα βασίζονται στο Sedric concept. Η VW σύντομα θα ξεκινήσει δοκιμές του Sedric στο εργοστάσιο της στο Wolfsburg της Γερμανίας.

  • Anestis Genk

    Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα κίνητρα τους(των αυτοκινητοβιομηχανιών) είναι να εξυπηρετήσουν τις φαντασιώσεις των tech freaks της Καλιφόρνιας, φαίνεται πως στρατηγική τους άθελα ή μη γίνεται το να γίνει το αυτοκίνητο κάτι σαν το αεροπλάνο που κανείς επιβάτης δεν το επιλέγει για τα χαρακτηριστικά πτήσης.
    Αν πάλι η κενωνία καλλιεργούσε την οδηγική κουλτούρα θα έπρεπε να κάνουν σοβαρή δουλειά, ενώ τώρα με μια λεντοταινία βγάζουν την υποχρέωση.