Το συγκεκριμένο Fiat 500C είναι το αποτέλεσμα από την ένωση του κόσμου της μόδας και του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι δημιουργία της Garage Italia Customs και πρόσφατα δημοπρατήθηκε, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στην έρευνα για την καταπολέμηση και την θεραπεία του AIDS.

Το one-off Fiat 500C δημοπρατήθηκε στο περιθώριο της εβδομάδας μόδας του Μιλάνο, κατά την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που οργανώνει για 9η χρονιά η amfAR, που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 12 εκατ. δολάρια τα οποία χρηματοδοτούν την έρευνα για την καταπολέμηση και την θεραπεία του AIDS.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τη ριγωτή του εμφάνιση, με αυτή να εμπνέεται από τις δημιουργίες της σχεδιάστριας Angela Missoni, η οποία είναι γνωστή για τα πολύχρωμα σχέδια και τα γεωμετρικά μοτίβα. Το εσωτερικό του μοναδικού αυτού ανοικτού 500, ακολουθεί τον σχεδιασμό του εξωτερικού, με τα υλικά από τις ταπετσαρίες, τα πατάκια όπως και από μερικά ακόμη μέρη, να προέρχονται από το ατελιέ της Missoni. Το ποσό που δημοπρατήθηκε η Garage Italia Customs δεν το ανακοίνωσε, αλλά η ίδια το χαρακτήρισε ως “γενναιόδωρο”.