Πριν περίπου ένα μήνα, η Ford μας έδειξε μερικές από τις εξαντλητικές δοκιμές που κάνει το Ranger Raptor. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, “κάθεται” κάτω από το “απόλυτο off-road αυτοκίνητο επιδόσεων”, το F-150 Raptor, αλλά το Ranger γίνεται το δεύτερο μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας που θα φορέσει την άγρια φορεσιά του Raptor.

Αυτό θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού και αργότερα θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο. Θα βγει στην αγορά το 2018, και η Μπλε Οβάλ υπόσχεται ότι θα είναι εξαιρετικό, χωρίς ωστόσο να μας ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μηχανικά οι φήμες έλεγαν ότι το Ranger Raptor θα φοράει τον 3,5-λίτρων V6 EcoBoost του F-150 Raptor, αλλά θα είναι σε detuned έκδοση, ενώ ακουγόταν και ο 2,7-λίτρων EcoBoost V6 απόδοσης 325 ίππων και 542 Nm ροπής.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, όμως, κανένας από τους παραπάνω δύο δεν θα είναι αυτός που θα φοράει το αυτοκίνητο παραγωγής. Αντ’αυτού, το μεσαίο pickup θα κινείται με έναν 2,0-λιτρο twin-turbo diesel κινητήρα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η απόδοση του κινητήρα θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του 3,2-λίτρων πεντακύλινδρου κινητήρα, που φοράει σήμερα το Ranger, ο οποίος παράγει 200 άλογα με 470 Nm ροπής.