Μονταρισμένο το video-ρεκόρ της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο Nurburgring;

Σχετικά άρθρα

Πριν μερικές ημέρες η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως η Stelvio Quadrifoglio έκανε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για SUV στο Nurburgring Nordschleife, μιας και κατάφερε να σημειώσει χρόνο 7:51.7.

Η ιταλική εταιρία έδωσε και το σχετικό video που όπως καταλαβαίνεις το είδανε και άτομα που γνωρίζουν την πίστα καλύτερα και από την παλάμη τους. Πρόκειται για τους τύπους του Bridge to Gantry, ένα site για όσους δεν το γνωρίζουν, που ειδικεύεται αποκλειστικά με την Πράσινη Κόλαση, με τα άτομα που το διαχειρίζονται να έχουνε μετατρέπει την πίστα του Nurburgring σε δεύτερο σπίτι τους.

Το video της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Έτσι ο Dale Lomas κάθισε και ανέλυσε το video δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο και διαπίστωσε πως η Alfa Romeo μόνταρε το video. Όπως αναφέρει, στο 22ο δευτερόλεπτο του video, το γρήγορο SUV της ιταλικής εταιρίας περνά από το σημείο της πίστας που υπάρχει η πινακίδα των 2 χλμ. Ωστόσο, τρία δευτερόλεπτα αργότερα, βλέπουμε πως ξαναπερνάει από το ίδιο σημείο. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο “έχασε 3 δευτερόλεπτα χρόνο”, χρόνος που αναπληρώθηκε στο 58ο δευτερόλεπτο του video.

Στο σημείο αυτό ο οδηγός της Stelvio βάζει την 4η σχέση στο κιβώτιο στην έξοδο της στροφής Hocheichen, και αμέσως μετά βάζει την 5η σχέση, με το αυτοκίνητο να έχει ήδη περάσει την ευθεία που βρίσκεται πριν από την γέφυρα στο Quiddelbach.

Το video του Civic Type R 2015

Ο Lomas αναφέρει πως η απόσταση αυτή καλύπτεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα (τόσο χρόνο έχει κάνει το προηγούμενο Honda Civic Type R, που έχει σημειώσει παραπλήσιο χρόνο (7:50.63) με την Stelvio Quadrifoglio. Ο Lomas συνεχίζει την ανάλυση του και πηγαίνει στο 3:29 του video, εκεί όπου η Stelvio Quadrifoglio βγαίνει από την δεξιά στροφή και μετά στο video εξαφανίζεται η επόμενη ευθεία της πίστας, μια ευθεία που χρειάζεται περίπου 5 δευτερόλεπτα για να καλυφθεί.

Μετά από το παραπάνω αναφέρει πως δεν συνέχισε να αναλύει το video, μιας και δεν υπάρχει λόγος, πιστεύοντας ο ίδιος πως η Alfa Romeo έχει μοντάρει το video, λέγοντας πως αν πράγματα έχει γίνει ο χρόνος αυτός, τότε με το video που έδωσε στη δημοσιότητα, υποτιμά την σκληρή δουλειά των μηχανικών, των οδηγών και όλων των εμπλεκομένων για την επίτευξη του.

Σύγκριση Stelvio – 911 GT2 RS 1o μέρος

Επίσης κάποιος χρήστης ανέβασε και δύο video που συγκρίνει τον χρόνο της Stelvio με αυτόν της 911 GT2 RS.

Σύγκριση Stelvio – 911 GT2 RS 20 μέρος

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο χρόνος είναι αληθινός, αλλά η δική μου απορία είναι γιατί η Alfa Romeo αφού κατάφερε να κάνει τον χρόνο αυτόν, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, δεν έδωσε τo video μόνο από μια κάμερα, από αυτή μέσα στη καμπίνα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί όλος αυτός ο ντόρος;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...