Επίσημο: Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio κάνει ρεκόρ ταχύτερου γύρου για SUV στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo κατά τη παρουσίαση της Stelvio Quadrifoglio πέρυσι τον Νοέμβριο, είχε ανακοινώσει πως το μοντέλο της θα γίνει το ταχύτερο SUV στην πίστα του Nurburgring, μιας και είναι ικανό να σημειώσει χρόνο “λιγότερο από 7:59”, κάνοντας την γρηγορότερη από το 7:59,74 της Porsche Cayenne Turbo S.

Σχεδόν 10 μήνες μετά, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio έκανε επίσημα ρεκόρ, μιας και κατάφερε να πετύχει χρόνο 7:51.7 στη Πράσινη Κόλαση. Όπως αναφέρει η Alfa Romeo πλέον κατέχει και δύο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring. Αυτό του ταχύτερου τετράπορτου μοντέλου παραγωγής και αυτού του ταχύτερου SUV παραγωγής.

Μηχανικά η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio φορά τον V6 twin-turbo κινητήρα των 2,9-λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής, επιταχύνοντας την Stelvio από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτ., με την τελική της ταχύτητα να φτάνει τα 285 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την Stelvio Quadrifoglio να έχει σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση, μεγάλα φρένα, μεγάλες ζάντες και στον πρόσθετο εξοπλισμό της συναντάμε Sparco καθίσματα από carbon, Brembo carbon-κεραμικά φρένα και ηχοσύστημα Harman Kardon απόδοσης 900 Watt με 14 ηχεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...