Αν και η ανταγωνιστικότητα της R.S.17 δεν το δείχνει, η Renault είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Formula 1. Η ομάδα του Enstone έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα -το 2005 και το 2006-, ενώ το 2016 επέστρεψε στο άθλημα ως ομάδα. Οι Γάλλοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε μεταβατική φάση, στοχεύοντας την επιστροφή στην κορυφή στα επόμενα χρόνια.

Ο Marcin Budkowski θα τους βοηθήσει σε αυτό, αφού θα γίνει ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής της Renault. Ο Budkowski έχει εργαστεί στο παρελθόν για λογαριασμό των Ferrari και McLaren, και τώρα θα δουλέψει μαζί με τους τεχνικούς της γαλλικής ομάδας, βοηθώντας τους να κάνουν ξανά τη Renault κορυφαία ομάδα μέχρι το 2020.

Φυσικά, εργαζόταν προηγουμένως στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, και η πρόσληψή του από τη Renault δείχνει την προσπάθεια των ανθρώπων του Enstone για αύξηση της ανταγωνιστικότητας τα επόμενα χρόνια. Το 2018, οι Γάλλοι θα προμηθεύουν με power unit τη Red Bull και τη McLaren, ελπίζοντας ότι ο νέος κινητήρας θα είναι πολύ καλύτερος από τον φετινό.

  • Renesis1

    Το καυτό θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι οτι ο εν λόγω κύριος ως πρώην technical chief της FIA, γνωρίζει όλα τα σχεδιαστικά και εξελικτικά μυστικά όλων των ομάδων. Με αυτό τον τρόπο όντως μπορεί να “βοηθήσει” πάρα πολύ την Renault.. Υπάρχουν άραγε ασφαλιστικές (νομικές και άλλου τύπου) δικλείδες ώστε ο Budkowski να μην αρχίσει να κελαηδάει στη Renault τα μυστικά των άλλων?.. Και οι υπόλοιποι πόσο σίγουροι μπορούν να είναι με τις όποιες διαβεβαιώσεις?

    Θα υπάρξει σίγουρα τεράστιο παρασκήνιο, που ποτέ δεν θα μάθουμε..