Στις αναβαθμίσεις τις Ουγγαρίας οφείλει την ταχύτητά της η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ένα αρκετά άσχημο ξεκίνημα βίωσε η Red Bull Racing στη φετινή σεζόν. Η RB13 υστερούσε έναντι των W08 και SF70H, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά. Ένας τομέας που η αυστριακή ομάδα είναι εξαιρετική είναι η βελτίωση εντός της χρονιάς. Για τον σκοπό αυτό, οι υπεύθυνοι επιστράτευσαν τον Adrian Newey, τον καλύτερο -κάτ’ εμέ- σχεδιαστή όλων των εποχών στη Formula 1.

Πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι άνθρωποι του Milton Keynes ετοίμασαν μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση, την οποία έφεραν στην Ουγγαρία. Αυτό βελτίωσε σημαντικά το σασί της RB13 και τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από εμφανή στην πίστα. Ο Christian Horner τονίζει τη σημαντικότητα του πακέτου εκείνου, το οποίο έκανε το μονοθέσιό τους ανταγωνιστικό ακόμα και σε πίστες που θεωρητικά θα ήταν η τρίτη δύναμη.

Ακόμα και στη Monza και το Spa, πίστες που δε θα έπρεπε να ταιριάζουν στα δυνατά μας σημεία, ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Πραγματικά, από τότε που είχαμε το νέο πακέτο αναβάθμισης στην Ουγγαρία, έχουμε σημειώσει σπουδαία πρόοδο με το μονοθέσιο και πιστεύω ότι ήμασταν πιο δυνατοί στην Ιαπωνία και τη Μαλαισία απ’ ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Υπάρχει όλο και περισσότερη βελτίωση, καθώς αυτό που μαθαίνουμε τώρα σχετίζεται με την επόμενη σεζόν, λόγω της σταθερότητας των κανονισμών.

Αυτό που λείπει για έναν κορυφαίο συνδυασμό είναι η ιπποδύναμη. Ο R.E.17 έχει ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης, με τα σχέδια της Renault για το 2018 να είναι πολλά υποσχόμενα. Ο επί κεφαλής της RBR ελπίζει να φανεί αυτό και στην πίστα, γιατί λόγια έχουμε ακούσει πολλά.

Αν μπορέσουμε να βρούμε λίγη ιπποδύναμη τον χειμώνα, τότε θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση στην αρχή της επόμενης σεζόν. Το χρονόμετρο δε λέει ψέματα. Τα λόγια είναι φθηνά· αυτό που μετράει είναι τι κάνεις στην πίστα. Βλέπουμε ότι δουλεύουν πολύ σκληρά κι ελπίζουμε ότι οι κανονισμοί θα είναι σταθεροί για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να δούμε κάποια σύγκλιση.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...