Λεπτομέρειες από τον Lauda για τις σχέσεις των Hamilton και Rosberg

Σχετικά άρθρα

Έναν πολύ έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό έζησε η Mercedes την περσινή σεζόν. Ο Nico Rosberg θέλησε να κατακτήσει επιτέλους ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όταν ο Lewis Hamilton πάλευε για τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο. Οι δύο οδηγοί ήταν φίλοι στο παρελθόν, αλλά οι σχέσεις τους άλλαξαν κατά 180°, ιδιαίτερα την περσινή σεζόν.

Ο τελικός νικητής στη μάχη του πρωταθλήματος ήταν ο Γερμανός, ο οποίος αποχώρησε από το άθλημα στη συνέχεια, καθώς, όπως είπε, εκπλήρωσε το όνειρό του να κατακτήσει την κούπα του Πρωταθλητή για μία φορά. Ο Niki Lauda, μη-Εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes AMG, μας δίνει μερικές λεπτομέρειες για τη σχέση των δύο οδηγών πέρυσι, τονίζοντας πως ούτε μιλούσαν μεταξύ τους.

Δεν είχαν καμία σχέση, κάτι που πάντα είναι κακό. Ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα μεταξύ τους, που δεν έλεγαν ούτε γεια το πρωί. Δεν περίμενα να έχουν ένα πρωινό μαζί από τη στιγμή που δεν άρεσε ο ένας στον άλλον. Δεν περίμενα να καθίσουν μαζί και να πάρουν πρωινό, αλλά οι σχέσεις τους ήταν πραγματικά κακές. Αυτό επηρέασε κυρίως τον Lewis, αλλά και τον Nico, έτσι ήταν εντάξει, αλλά όχι εύκολο.

Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα μετά το Ισπανικό Grand Prix, όταν οι δυο τους είχαν επαφή, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός αγώνα. Υπήρξε πολλή συζήτηση για το ποιος είχε την ευθύνη, με τον Lauda να εξηγεί ότι, για τον ίδιο, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στον Hamilton, όπως είπε και μπροστά στους οδηγούς του, με τον Βρετανό να έχει ένσταση σε αυτό.

Η μεγάλη ερώτηση ήταν ποιος έφταιγε; Για ‘μένα, ήταν ξεκάθαρο, επειδή ο Lewis ήταν πολύ επιθετικός, πήγε δεξιά, πάτησε το γρασίδι, δεν μπορούσε να σταματήσει το μονοθέσιό του και στη συνέχεια τον χτύπησε. Αν έπρεπε να διαλέξω, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο λάθος του Lewis παρά του Nico. Και ο Lewis δεν το δέχτηκε αυτό, επειδή είχε διαφορετική άποψη. Είπε: «γιατί μου ασκείς κριτική;» Είπα: «Συγγνώμη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι εσείς χτυπάτε μεταξύ σας και μετά κανείς δεν φταίει. Για ‘μένα, πρέπει κάποιος να φταίει.» Στη συνέχεια, ο Lewis αναστατώθηκε. Ο Nico είπε: «Ναι, έχεις κι εσύ την ευθύνη, μπήκες στην εσωτερική. Γιατί δεν άφησες χώρο;» Και ο Lewis είπε: «Γιατί έπρεπε να το κάνω; Είχαμε αγώνα.»

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η ομάδα του Brackley ήταν υποχρεωμένη να γράψει κάποιους κανονισμούς, ώστε να μειωθεί η ένταση. Οι δυο τους απειλήθηκαν μέχρι και αποδέσμευση συμβολαίου, με τον Αυστριακό να λέει ότι αυτό είχε αποτέλεσμα, καθώς οι επαφές τους μειώθηκαν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θεσπίσαμε κάποιους κανονισμούς και τους είπαμε -ειδικά στη Βαρκελώνη, όταν ο ένας έσπρωξε τον άλλον εκτός πίστας- ότι είναι απαράδεκτο για τη Mercedes, και πως ένας από τους δύο πρέπει να κερδίσει, δεν μπορείς να βγάζεις τον άλλον εκτός αγώνα. Είχαμε κάποιους κανόνες, ότι δεν επιτρέπεται να το κάνεις αυτό και ότι θα πρέπει να πάρεις μια τιμωρία αν το κάνεις πάλι ή θα σκεφτούμε να αποδεσμεύσουμε το συμβόλαιό του, επειδή είμαστε ομαδικοί παίχτες και δεν καταστρέφουμε ο ένας τον άλλον. Ο Toto ήρθε με κάποιους καλούς κανόνες και πάλι υπήρξε ειρήνη. Παλέψαμε σκληρά και αυτά τα ατυχήματα μειώθηκαν μεταξύ τους.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...