Στα μέσα του περασμένου μήνα, μάθαμε κι επίσημα ότι ο Carlos Sainz θα αποχωρήσει από την Toro Rosso στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να γίνει οδηγός της Renault για την ερχόμενη σεζόν. Πριν από μερικές ημέρες, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, αφού η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Jolyon Palmer θα αποτελέσει παρελθόν μετά το Ιαπωνικό Grand Prix, με τον Ισπανό να είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο 23χρονος θα αποτελέσει τον team-mate του Nico Hulkenberg για το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά και για το 2018. Ο Γερμανός φέτος νίκησε στα ίσια τον Palmer και ο Sainz παραδέχεται πως ο «Hulk» θα είναι δύσκολος αντίπαλος μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού γνωρίζει πολύ καλά την R.S.17, εν αντιθέσει με τον ίδιο που θα χρειαστεί χρόνο για να μάθει και να προσαρμοστεί στο γαλλικό μονοθέσιο.

Θα είναι δύσκολο, επειδή οδηγεί το μονοθέσιο για 16 αγώνες κι εγώ δεν το έχω οδηγήσει καθόλου. Θα χρειαστώ χρόνο για να προσαρμοστώ σε αυτό. Θα ήθελα να το κάνω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ. Θα υπάρξει πολλή σκληρή δουλειά, ανάλυση και κατανόηση με τους μηχανικούς, για το πώς οδηγώ το μονοθέσιο.

Ο Ισπανός δεν έκρυβε την επιθυμία του να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του από τα μέσα της σεζόν. Τώρα αυτό συνέβη, αφού η Renault είναι μεγαλύτερη ομάδα από την STR, παρόλο που βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία. Παρ’ όλα αυτά, ο Sainz είναι χαρούμενος που έστω και τώρα άλλαξε ομάδα.

Πιστεύω ότι είναι η σωστή στιγμή που αλλάζω ομάδα. Τα πράγματα συμβαίνουν με τον τρόπο τους, δεν υπάρχει λόγος να πούμε «θα ήθελα να γίνει πιο νωρίς ή πιο αργά.» Θα ήμουν χαρούμενος στην Toro Rosso και χάρηκα όταν πήγα στη Renault. Ήμουν αρκετά αμερόληπτος από αυτή την άποψη. Τώρα, έχει συμβεί και με κάνει χαρούμενο, επειδή μου δίνει την ευκαιρία. Αλλά, κανένας δεν μου εξήγησε την καθυστέρηση.