Επίσημο: Polestar 1, υβριδικό coupe 600 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Volvo, και η ιδιοκτήτρια της Geely, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επενδύσουν από κοινού €640 εκατ. για να υποστηρίξουν την αρχική φάση των προϊόντων της Polestar, καθώς και της βιομηχανικής της ανάπτυξης.

Η επένδυση γίνεται στην Κίνα και υπογραμμίζει την εμπειρία της βιομηχανικής και κατασκευαστικής τεχνολογίας, της οποίας η Polestar θα έχει πρόσβαση, ώστε να καθιερωθεί ως αυτόνομη εταιρία ηλεκτροκίνητων επιδόσεων.

Για το λόγο αυτό η πλήρως εδραιωμένη θυγατρική της Volvo, η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής για την Polestar στο Chengdu της Κίνας. Αυτή η κίνηση θα μειώσει δραστικά τον χρόνο που χρειάζεται η Polestar για να λανσάρει τα αυτοκίνητά της, ενώ η Volvo και η Polestar θα επωφεληθούν, επίσης, από τις συνέργειες στην ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς, όπως το κόστος κοινών προμηθειών, η από κοινού ανάπτυξη και οι οικονομίες κλίμακας.

Με την Κίνα ως η κινητήρια δύναμη της ηλεκτροκίνησης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάστηκε πριν λίγα λεπτά το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Polestar, το Polestar 1. Αυτό είναι ένα υβριδικό δίπορτο, τετραθέσιο coupe, με απόδοση 600 ίππων και 1.000 Nm. Έχει ηλεκτρική αυτονομία 150 χιλιομέτρων και θα κυκλοφορήσει στην Chengdu στα μέσα του 2019, ενώ πολύ λίγο αργότερα -το 2019- θα ακολουθήσει ένα μικρότερο όχημα, το Polestar 2.

Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το μηχανικό σύνολο, αλλά αρκέστηκε να αναφέρει ότι κάτω από το καπό υπάρχει ένας 2,-λιτρος Drive-E βενζινοκινητήρας, o οποίος κινεί τον εμπρός άξονα, ενώ πίσω σε κάθε έναν τροχό υπάρχει και από ένας ηλεκτροκινητήρας.

Το Polestar 1 βασίζεται στην SPA αρχιτεκτονική της Volvo, με το υπόλοιπο αυτοκίνητο να είναι εξ ολοκλήρου νέο και ειδικά κατασκευασμένο από τους μηχανικούς της Polestar, που εργάζονται στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Volvo. Πατάει σε συνεχώς ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Ohlins (CESi), με το αμάξωμα να είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από carbon, κάτι που εκτός από μικρότερο βάρος, αυξάνει την στρεπτική ακαμψία κατά 45%.

Το Polestar 2 θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί από την Volvo, και το πρώτο από τα πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της Polestar ή της Volvo, που θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 2019 και 2021. Οι πελάτες μπορούν να προ-παραγγείλουν το νέο Polestar 1 από τώρα, καθώς η εταιρεία δέχεται άμεσα εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...