Τελικά την 1η Νοεμβρίου, και όχι σήμερα θα κάνει ο Hennessey τα αποκαλυπτήρια του Venom F5, τον αντικαταστάτη του Venom GT, μιας και για σήμερα αρκέστηκε σε ένα ακόμα teaser video που μας δείχνει αρκετά μέρη του νέου hypecar.

Το όνομα αυτό προέρχεται από την κλίμακα μέτρησης της δύναμης των ανεμοστρόβιλων Fujita, με το F5 να μπαίνει σε ανεμοστρόβιλους ταχύτητας μεταξύ 261 και 318 μιλίων/ώρα (420 – 511 χλμ/ώρα).

Ο στόχος των Αμερικάνων για την τελική ταχύτητα είναι τα 480+ χλμ/ώρα και για πετύχουν αυτόν τον μεγαλεπήβολο στόχο, ο Hennessey θα χρησιμοποιήσει για άλλη μία φορά το σημαντικά τροποποιημένο chassis της Lotus Exige και τον ίδιο twin-turbo V8 κινητήρα των 7,0-λίτρων, με απόδοση κοντά στα 1.500 άλογα. Το βάρος θα διατηρηθεί κάτω από τα 1.300 κιλά, μαζί με το χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο, θα προσφέρεται και αντίστοιχων σχέσεων αυτόματο κιβώτιο και τέλος, ο συντελεστής οπισθέλκουσας, θα πέσει από το 0.44 του Venom GT, στο 0.40. Τα 0-96 χλμ/ώρα θα έρχονται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, ο Hennessey μας διαβεβαιώνει πως “θα έχει αρκετή downforce”. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι θα χρησιμοποιεί ένα traction control που θα συνεργάζεται με το GPS και θα είναι καλιμπραρισμένο για συγκεκριμένες πίστες. Επίσης θα έχει νέο σχεδιασμό, με τον οίκο να αναφέρει και την λέξη “Nurburgring”, ωστόσο χωρίς να δίνει επιπλέον πληροφορίες.