Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες λύσεις, λέει ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Η ιστορία έχει δείξει πως και οι καλύτερες ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες με προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Ferrari το έχει βιώσει αυτό στους τελευταίους αγώνες και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται καλύτερα στη μάχη του πρωταθλήματος, εκεί που ο Lewis Hamilton έχει ξεφύγει με 59 βαθμούς από τον Sebastian Vettel και τα πράγματα δείχνουν δύσκολα, αφού μένουν τέσσερις αγώνες, ενώ ο ο Βρετανός βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το βασικότερο για τη Scuderia είναι να λυθούν τα προβλήματα που στέρησαν τόσους βαθμούς στον Seb. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λύσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν με ορίζοντα το μέλλον, χωρίς να προβαίνουν σε βιαστικές κινήσεις πανικού, κάτι που σε καμία περίπτωση δε συμβαίνει όπως λέει ο 30χρονος.

Υπάρχουν αιτίες για τα προβλήματα που είχαμε. Υπάρχουν πράγματα που κάνουμε καλύτερα σαν ομάδα, πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε και να τα κατευθύνουμε καλύτερα από την πλευρά μας. Είναι φυσιολογικό να πιέζεις στα όρια. Κάποιες φορές, πιέζεις υπερβολικά. Κάποιες φορές, κάνεις μικρά λάθη που έχουν συνέπειες αργότερα. Πάντα είναι ένα μείγμα από αυτά τα πράγματα.

Μπορεί κάτι να πάει στραβά. Πονάει πολύ όταν συμβαίνει, αλλά δεν συμβαίνει χωρίς λόγο, έτσι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βρήκαμε τη λύση στο πρόβλημα και πως όχι απλώς το διορθώσαμε, αλλά βρήκαμε μια μακροπρόθεσμη λύση. Θα ήταν εντελώς λάθος αν παρασυρθούμε στις σκέψεις μας. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε ένα σπουδαίο μονοθέσιο, ένα πακέτο για να κερδίζαμε τους δύο τελευταίους αγώνες. Όπως είδαμε, δεν έγινε έτσι. Αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε τους επόμενους αγώνες.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρεί ότι η δουλειά του Maurizio Arrivabene παραμένει εξαιρετική προκειμένου να μην παρεκκλίνει κάποιος μηχανικός από την πορεία του. Όλοι στο Maranello πιέζουν σκληρά, γι’ αυτό και δεν υπάρχει χρόνος για πανικούς και υπερβολικές αντιδράσεις.

Πιστεύω ότι είμαστε γενικά πολύ απασχολημένοι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χρόνος για πανικό. Ο Maurizio κάνει πολύ καλή δουλειά στο να τους κρατάει όλους στη σωστή κατεύθυνση, κοιτώντας μπροστά. Δεν είναι η δουλειά μου να πω. Δουλειά μου είναι να πιέζω όσο περισσότερο μπορώ στην πίστα. Μιλάω με τα παιδιά, ήμουν στο Maranello. Μέρα με τη μέρα, ο Maurizio μαθαίνει πολλά για τους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Τα καταφέρνει καλά. Είμαστε πολύ απασχολημένοι και δεν υπάρχει χρόνος για να σκεφτόμαστε.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...