Red Bull: Ο Verstappen μάς ζήτησε νέο συμβόλαιο

Σχετικά άρθρα

Μόλις χθες, η Red Bull Racing ανακοίνωσε πως ο Max Verstappen υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα, το οποίο τον κρατά στο Milton Keynes μέχρι τα τέλη του 2020. Αυτό που δεν ξέραμε είναι το πώς προέκυψε το νέο συμβόλαιο. Κι ενώ θα ίσως να περίμενες ότι υπήρξαν πολλές συζητήσεις για, τη διάρκεια, τις ρήτρες και όλα τα σχετικά, η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική.

Σύμφωνα με τον Helmut Marko, αγωνιστικό σύμβουλο της ομάδας, ο ίδιος ο Verstappen ζήτησε να παραμείνει στην RBR μέχρι το 2020. Η απάντηση της Red Bull ήταν φυσικά θετική, με τον Αυστριακό να λέει ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Daniel Ricciardo, η σύμβαση του οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2018.

Ξεκινήσαμε με τον Max στη Formula 1, είχαμε την πρώτη νίκη και τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για να γίνει ο νεότερος Πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1. Και οι δύο μας οδηγοί θα ήταν ελεύθεροι μετά το 2018, έτσι προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τουλάχιστον τον έναν, επειδή ρώτησε αν θα μπορούσε να μείνει μέχρι το 2020, όταν ο Ricciardo διέθεσε τον εαυτό του στην αγορά. Και τώρα μιλάμε μαζί του. Φαίνεται πως ο Max μάς εμπιστεύεται.

Η Toro Rosso έχει αποτελέσει φυτώριο οδηγών για την Red Bull. Ο Marko το αναγνωρίζει αυτό, αλλά πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για την ιταλική ομάδα, ώστε να μετακινηθεί πιο μπροστά στο grid. Μάλιστα, πιστεύει ότι ο κινητήρας της Honda θα τη βοηθήσει σε αυτό, παρόλο που η πλειοψηφία των οπαδών έχουν διαφορετική άποψη.

Οι Vettel, Ricciardo και Max ήρθαν όλοι από την Toro Rosso, επομένως μπορούμε να πούμε αυτό που κάνουμε πετυχαίνει. Αλλά, τώρα ο στόχος είναι να φέρουμε την ομάδα ακόμα πιο μπροστά, όχι πάντα να τερματίζει στην έκτη θέση. Και πιστεύω ότι ένα καλό βήμα τώρα είναι ο νέος κινητήρας και είμαι σίγουρος πως, όποιος κι αν είναι ο οδηγός, θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...