Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στη Formula 1 ως ομάδα, η Renault έθεσε ως στόχο την επιστροφή της στην κορυφή. Μόνο εύκολο δεν είναι αυτό, κι ένα από τα βασικά συστατικά μιας ομάδας είναι οι οδηγοί της. Ο Nico Hulkenberg έχει πραγματοποιήσει μερικές πολύ καλές εμφανίσεις φέτος, αλλά ο Jolyon Palmer ήταν στο άλλο άκρο, έτσι αντικαταστάθηκε από τον Carlos Sainz από το Αμερικανικό Grand Prix.

Ο Ισπανός τερμάτισε στην έβδομη θέση και πλέον η γαλλική ομάδα είναι πέντε βαθμούς μακριά από την Toro Rosso, που βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Ο Alain Prost πιστεύει πως η μεταγραφή του Sainz είναι ό,τι χρειαζόταν η Renault, πιστεύοντας ότι πλέον η γαλλική ομάδα μπορεί να παίρνει βαθμούς και από τους δυο οδηγούς της.

Πάντα είναι λίγο ρίσκο όταν αλλάζεις έναν οδηγό μέσα στη σεζόν, αλλά στην πραγματικότητα ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Δυστυχώς, είχαμε ένα πρόβλημα με τον Nico και ο Carlos τερμάτισε στους βαθμούς. Αν θέλεις να χτίσεις κάτι, δεν πρέπει να έχεις μεγάλη τρύπα κάπου. Δεν είμαι αγενής με τον Jolyon, αλλά είμαστε κατασκευαστές και πρέπει να τα κάνουμε όλα, όχι τέλεια, αλλά καλύτερα, και ξέρουμε ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε.

Δεν πρόκειται να βελτιώσουμε πολύ το μονοθέσιο, οπότε θέλουμε να έχουμε δύο οδηγούς που να κάνουν λίγο-πολύ αυτό που έχουν κάνει. Ελπίζω ότι δε θα έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας και ότι θα είναι και οι δύο στους βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες, αν είναι δυνατό.

Το νεαρό της ηλικίας και το ταλέντο του Sainz σημαίνουν πως δε θα βρίσκεται για πάντα στη Renault, γι’ αυτό και ο Prost λέει ότι θα πρέπει να τον κρατήσουν, ενώ ο ίδιος από την πλευρά του θα αντιμετωπίσει διαφορετική πίεση πλέον, διότι οδηγεί για μια μεγαλύτερη ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις.

Σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε όλα τα κλειδιά, αλλά η αγορά είναι πολύ ανοιχτή την επόμενη χρονιά. Δεν υπάρχει λόγος που πρέπει να αλλάξουμε, αλλά επειδή δεν τα έχουμε όλα στα χέρια μας, θα πρέπει να περιμένουμε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Carlos, επειδή τον θέλαμε, αλλά δεν τον πήραμε για πολλά χρόνια, έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για ‘μάς, δεν είναι πρόβλημα. Είμαστε σε φάση που χτίζουμε, οπότε το timing είναι εντάξει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή σχέση μαζί του.

Προφανώς είναι νέος, έχει κάνει μερικά λάθη, αλλά δεν είναι σημαντικά. Αυτό που είναι σημαντικό όταν δουλεύεις σε μια ομάδα όπως αυτή, είναι λίγο δύσκολο. Αυτό είναι ένα μήνυμα που μπορώ να δώσω. Θα πρέπει να δρα λίγο διαφορετικά, επειδή έχεις περισσότερη πίεση, και είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος γι’ αυτό.