Η αγορά αυτοκινήτου στην Αμερική είναι πιο εύκολη από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, έχοντας σαν τον χαρακτήρα του “προϊόντος super market”. Σε αυτό έρχεται το Facebook, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο αποτελεσματική την αγορά και πώληση οχημάτων μέσω διαδικτύου. Για το λόγο αυτό αναβαθμίζει και ενημερώνει την πλατφόρμα του, το Facebook Marketplace, ώστε να συμπεριλάβει το στοκ μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντιπροσωπειών, και να προσφέρει απευθείας επικοινωνία, μέσω Facebook Messenger.

Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων έχει συνεργαστεί με τα Edmunds, Cars.com, Auction123, CDK Global και SOCIALDEALER για να ανανεώσει τις λίστες των αυτοκινήτων, ενώ θα προσθέσει πιο συγκεκριμένες λειτουργίες αναζήτησης, όπου θα μπορείς να φιλτράρεις τα αποτελέσματα ανά έτος, μάρκα, μοντέλο, διανυθέντα χιλιόμετρα, τύπο οχήματος και μετάδοση. Ακόμα, θα δείχνει αξιόπιστες τιμές αυτοκινήτων, που θα λαμβάνονται απευθείας από το Kelley Blue Book.

Όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα προστεθούν στο Facebook Marketplace τις προσεχείς εβδομάδες, και θα ισχύουν μόνο για τους αγοραστές αυτοκινήτων στις Η.Π.Α.