Δημοπρατείται η BMW Z8 που ανήκε στον Steve Jobs για 400.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την στιγμή που ο Steve Jobs, ιδρυτής της Apple, νικήθηκε από τον καρκίνο στο πάγκρεας, και σήμερα βλέπουμε μια BMW Z8 του 2000, η οποία θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s.

O Αμερικανός επιχειρηματίας, μεγιστάνας των επιχειρήσεων, εφευρέτης και βιομηχανικός σχεδιαστής ήταν μεγάλος λάτρεις των αυτοκινήτων, με το συγκεκριμένο γερμανικό roadster να έχει διανύσει μόλις 24.470 χλμ. Είναι βαμμένο σε ασημί (Titanium silver) χρώμα, με τον CEO της Oracle, Larry Ellison, να ήταν αυτός που έπεισε τον Jobs να αγοράσει την Z8, λέγοντας του ότι το αυτοκίνητο ήταν το αποκορύφωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας εκείνης της εποχής.

Ο Jobs πείστηκε, όπως έπειθε με τον τρόπο του τους καταναλωτές να αγοράζουν τα προϊόντα του, και αγόρασε την Z8 στις 6 Οκτωβρίου του 2000. Η συγκεκριμένη ήταν 67η που συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο της BMW, και όπως θα δεις στις φωτογραφίες ο Jobs χρησιμοποιούσε τότε ένα clamshell κινητό της Motorola, το οποίο φέρει τα σήματα της BMW.

Διάβασε ακόμα: Γιατί το αυτοκίνητο του Steve Jobs ποτέ δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας

Επτά χρόνια αργότερα παρουσίασε το iPhone, το οποίο άλλαξε για πάντα τον κόσμο που ζούμε σήμερα, φέρνοντας επανάσταση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Το γερμανικό roadster έχει ενδιαφέρον ιστορικό μετά την ιδιοκτησία του Jobs, ο οποίος το πούλησε το 2003. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης της Z8 την πούλησε ένα χρόνο αργότερα, αλλά μετάνοιωσε με αυτή του την επιλογή, και το αγόρασε πάλι από τον τύπο που το πούλησε, το Απρίλιο του 2006.

Αυτός είναι που θα το πουλήσει στην δημοπρασία New York Icons του RM Sotheby’s, η οποία θα γίνει στο Manhattan στις 6 Δεκεμβρίου, με τον οίκο να εκτιμά ότι θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 300.000 και 400.000 δολαρίων.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...