Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, αποκάλυψε ότι η νέα Vanquish θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, καθώς η εταιρία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του. Σύμφωνα με τον Palmer το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακά καλό και έχει εξελιχθεί ώστε να τεθεί ακριβώς απέναντι στην Ferrari 812 Superfast, και όχι στην Bentley Continental GT, όπως συνέβαινε παραδοσιακά. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τον υπερπολυτελές χαρακτήρα του για να αποκτήσει πιο σπορ χαρακτηριστικά.

Ο Palmer επιβεβαίωσε, επίσης, ότι θα υπάρχει και ανοιχτή έκδοση, η Vanquish Volante, η οποία θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα. Μηχανικά, το grand tourer θα κινείται από τον νέο 5.2-λίτρων V12 turbo κινητήρα της DB11, ο οποίος όμως θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα, με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες να λένε για 820 άλογα.

H Vanquish θα χρησιμοποιήσει τη δική της έκδοση της δομής της DB11, στην οποία θα βασιστεί και η επόμενη Vantage, αλλά λόγω της πιο επιθετικής εστίασης η Vanquish θα έχει αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, με το αμάξωμα να είναι χαμηλότερο, ενώ θα διαθέτει και μηδενικές κλίσεις στις στροφές.

Πριν την παρουσίαση της νέας Vanquish το 2018, η Aston Martin αυτό το καιρό επικεντρώνεται στα αποκαλυπτήρια της νέας Vantage, την οποία θα δούμε αργότερα μέσα στον μήνα.