Όπως συνέβη σε κάθε ανεπτυγμένο κράτος, ο πρωθυπουργός κάθε χώρας έχει το δικό του θωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο παρέχεται από την εθνική υπηρεσία ασφαλείας της εκάστοτε χώρας και συνήθως είναι κάποια λιμουζίνα. Στην περίπτωση, όμως, του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron τα “απλά” sedan αυτοκίνητα φαίνεται ότι είναι βαρετά. Έτσι, εκτός από το DS 7 Crossback, που χρησιμοποίησε ο 39-χρονος Macron για την ορκωμοσία του, στις υπόλοιπες εκδηλώσεις μετακινείται με ένα Renault Espace.

Μετά την περιποίηση της γαλλικής υπηρεσίας SDLP, η θωράκιση του αυτοκινήτου κόστισε περίπου €300.000. Είναι άγνωστο πόσο πιο βαρύ έγινε το μεγάλο πολυμορφικό της Renault, αλλά με το βάρος του εργοστασιακού αυτοκινήτου κοντά στα 1.650 κιλά, είναι σίγουρος ότι το συνολικό βάρος έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον έναν τόνο. Ως αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο Renault Espace δεν επιτρέπεται να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 80 χλμ/ώρα, διαφορετικά δεν θα μπορεί να σταματήσει. Έτσι, η χρήση του περιορίζεται σε αστικές μετακινήσεις, κάτι που δημιουργεί το πρόβλημα της μεταφοράς του σε φορτηγό, όταν ο Macron χρειαστεί να εμφανιστεί στην επαρχία.

 • Bon Viveur

  Έτσι είναι τα θωρακισμένα. Και ο εργοδότης μου έχει μία Cadillac θωρακισμένη. Μία φορά που ήμασταν μαζί μέσα στο αμάξι, τον ρώτησα γιατί δεν πάμε πιο γρήγορα και μου απάντησε οτι αν πάει πάνω απο 100 και χρειαστεί να φρενάρει, θα πάρει σβάρνα ότι βρεθεί μπροστά του.

  Άσχετο, στην Ελλαδάρα η Ρενό δεν φέρνει το Espace??

 • σε καθε ανεπτυγμεμη χωρα..οι ηγετες ειναι τοσο αγαπητοι…..που θελουν να κινουντε με θωρακισμενα !!!! :-P
  παντως μιας και εχει τελικη τα 80….και στην επαρχια θα παειφορτωμενο…….μια ερωτηση…..και οι νταλικες δεν εχουν οριο στην Ε.Ο 80χλ/ω ???? αρα ποιος ο λογος ?? :-P
  οκ….εκτος και αν υπαρχει καπου εκει αεροδρομιο και παει το αυτοκινητο μια μερα πιο μπροστα να τον περιμενει…….αλλα εκει που δεν εχει αεροδρομιο τι κανει ?? :-P

  • Mika

   Για το φοβο των Ισλαμιστων!! Ποτε δεν ξερεις!
   :p

 • Smartass

  Ο Εμμανυέλ μπορεί να αισθάνεται ασφαλείς μέσα στο συγκεκριμένο Espace μόνο αν τον καταδιώκουν με Aixam.
  Το Aixam τελικιάζει στα 50χλμ
  :D