Έπρεπε να φτάσει η τρίτη χρονιά του στη Ferrari για να πάρει ο Sebastian Vettel ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Η SF70H ήταν ικανή για νίκες φέτος, όμως ο Γερμανός κέρδισε μόλις τους τέσσερις από τους 18 μέχρι στιγμής αγώνες, όταν ο Lewis Hamilton έχει πέντε επιπλέον νίκες. Σίγουρα, η αξιοπιστία έπαιξε σε αυτό τον ρόλο της, αλλά μέρος της ευθύνης ανήκει και στον Vettel.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας στο Μπακού, εκεί όπου χτύπησε τον Hamilton, με αποτέλεσμα να πάρει ποινή 10 δευτερολέπτων stop&go, χάνοντας την ευκαιρία για νίκη. Πέρα από το Μπακού, και η Σιγκαπούρη είχε τεράστιο αντίκτυπο στη μάχη του πρωταθλήματος, , αφού ο Seb κινήθηκε πάνω στον Max Verstappen όταν είδε ότι Ολλανδός έκανε καλύτερη εκκίνηση, με αποτέλεσμα να βγει εκτός αγώνα και ο Hamilton να κερδίσει.

Οι επαφές του Vettel δεν σταμάτησαν εκεί: Στο Μεξικό, οι Verstappen και Hamilton βρέθηκαν μπροστά του στην πρώτη στροφή, έχοντας δευτερόλεπτα αργότερα διπλή επαφή και με τους δύο, πέφτοντας στο πίσω μέρος του grid. Ο Sergio Marchionne δεν είναι 100% ικανοποιημένος με τους οδηγούς του και ο Vettel δεν βρίσκει παράλογα τα λόγια του αφεντικού του.

Νομίζω ότι είναι αρκετά δίκαιο. Πάντα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις λίγο διαφορετικά. Νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν είχαμε τη σεζόν που θα μπορούσαμε ή θα έπρεπε να έχουμε. Το λάθος του Μπακού ξεχωρίζει, αλλά για όλα τα άλλα νομίζω ότι είναι εντάξει.

Είμαι μέλος της ομάδας, έτσι πιστεύω πως διανύουμε όλοι μαζί μία σεζόν, το ίδιο ισχύει και για τους επόμενους δύο αγώνες. Το ηθικό είναι καλό, τα παιδιά είχαν δύσκολη δουλειά τα τελευταία δύο 3ήμερα, με πολλές μεγάλες αλλαγές, αλλαγές στο set-up, δουλειά τη νύχτα και τα σχετικά. Οπότε, ελπίζουμε για δύο νίκες στο τέλος της σεζόν, χωρίς να χαλαρώνουμε όσον αφορά τα αποτελέσματα, στοχεύουμε στο καλύτερο.