Alonso: Βελτιωθήκαμε, αλλά η χρονιά είναι κάκιστη

Σχετικά άρθρα

Όταν ανήκεις στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες ομάδες της Formula 1, και τερματίζεις στην ένατη θέση του πρωταθλήματος, μόνο ευχαριστημένος δεν μπορείς να είσαι. Η McLaren για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεργασίας με τη Honda είναι πολύ μακριά από την κορυφή, αποφασίζοντας να αντικαταστήσει τα ιαπωνικά power units με αυτά της Renault από το 2018.

Φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, έτσι κάθε ομάδα κάνει την αυτοκριτική της. Ο Fernando Alonso λέει πως ακόμα μία χρονιά ήταν άκρως αποτυχημένη, παρόλο που οι μηχανικοί του κατάφεραν να βελτιώσουν το σασί μέσα στη σεζόν. Με πολλές ελπίδες ξεκίνησαν οι άνθρωποι του Woking το 2017, αλλά η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική, χάρη στο χειρότερο power unit του grid.

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ κακή χρονιά. Δεν ήταν καλή σεζόν, παρά την πρόοδο που είναι εμφανής ότι κάναμε με το μονοθέσιο, και παρά την αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά. Πιστεύω πως όλοι μέσα στην ομάδα βλέπουμε το 2018 ως μια φανταστική σεζόν, έχουμε καλύτερη διάθεση τώρα.

Αλλά, αν κοιτάξετε πίσω στην παρουσίαση του μονοθεσίου τον Φεβρουάριο, τις αλλαγές στους κανονισμούς, τέσσερις μήνες δουλειά στον κινητήρα, να δυναμώσουμε λίγο αυτό που είχαμε το 2016, οι ελπίδες γι΄αυτή τη σεζόν ήταν διαφορετικές, τουλάχιστον οι δικές μου και τις ομάδας. Τώρα, το να είσαι ένατος στους κατασκευαστές και να έχεις χρησιμοποιήσει εννιά κινητήρες, δεν μπορεί να αποτελεί καλή σεζόν για κάποιον στην ομάδα.

Ο Ισπανός είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του σασί στο Μεξικανικό Grand Prix, γεγονός που μάλλον οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της πίστας. Όλοι πλέον είναι επικεντρωμένοι στο 2018, με τον 36χρονο να λέει πως σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο πρώτο Grand Prix του 2018.

Μέχρι στιγμής, το Μεξικό ήταν ο καλύτερός μας αγώνας. Δεν είχαμε μεγάλα πράγματα για το Μεξικό, επειδή ήταν μόλις τέσσερις μέρες μετά το Austin, οπότε μπορεί να σχετίζεται με την πίστα. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και στη Βραζιλία. Αλλά, πιστεύω πως, από την Ουγγαρία, κάθε γύρος που κάνουμε ήταν θετικός, ακόμα και στο Spa και τη Monza, επειδή πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Σίγουρα, χρειάζεται λίγο ακόμα για να φτάσουμε τις κορυφαίες ομάδες, όσον αφορά το σασί, αλλά είμαστε αισιόδοξοι τώρα. Ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία, ξέρουμε και τις αδυναμίες μας, και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τον Μάρτιο του επόμενου έτους θα τους επιτεθούμε όλους.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...