H BMW θα παρουσιάσει τη νέα X5 το 2018, χωρίς facelift της σημερινής

Σχετικά άρθρα

H BMW παρουσίασε την τρίτη γενιά της X5 τον Μάιο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει υποστεί κάποιο facelift, έστω και ελαφρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες του BMWBlog δεν θα γίνει ούτε στο μέλλον, καθώς θα παρουσιαστεί απευθείας η νέα γενιά του το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυκλοφορία της νέας X5 θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του ίδιου έτους, με την παραγωγή της παρούσας γενιάς (F15) να σταματά τον Ιούλιο του 2018, στο εργοστάσιο της BMW, στην πόλη Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α.

Η τωρινή τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV θα έχει μικρότερο κύκλο ζωής, καθώς η κατηγορία αυτή παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό με πολλά νέα μοντέλα. Γι’αυτό η BMW βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την εξέλιξη της νέας γενιάς της X5, η οποία δεν θα μοιράζεται κανένα βενζινοκινητήρα με κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της πλούσιας γκάμας της BMW.

Αυτό σημαίνει οι εκδόσεις sDrive40i και xDrive40i θα διαθέτουν μια νέα έκδοση του 3,0-λιτρου εξακύλινδρου σε σειρά (B58) κινητήρα, με την απόδοση του να αναμένεται στα 335 άλογα. Αυτός θα είναι σε τέτοιο βαθμό τεχνικά αναβαθμισμένος που θα χαρακτηριστεί ως νέος, με κωδική ονομασία B58TU.

Στην κορυφή, θα υπάρχει ο -επίσης- αναβαθμισμένος 4,4-λίτρων V8 (N63), με την ιπποδύναμη του να αναμένεται στα 465 άλογα. Και αυτός θα διαθέτει πολλές νέες τεχνολογίες, κάτι που θα τον καθιστά διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που υπάρχει στην σημερινή X5 M550i έκδοση.

Η τέταρτη γενιά εμφανισιακά δεν θα διαθέτει δραματικές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, συνεχίζοντας το εξελικτικό ντιζάιν που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα έρθουν στους τομείς της συνδεσιμότητας και της ημι-αυτόνομης οδήγησης, χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δει στην Σειρά 7 και την νέα Σειρά 5.

Η νέα X5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερη από την τωρινή γενιά και στην ίδια πλατφόρμα θα βασίζονται και οι νέες X3 και X7. Στους κινητήρες θα δούμε αρκετούς 4-, 6-, 8- κυλίνδρων όπως επίσης και plug-in hybrid εκδόσεις, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και οι κορυφαίες M Perfomance και Μ εκδόσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...