Πριν ένα χρόνο, η Subaru στην έκθεση του Los Angeles είχε παρουσιάσε το Viziv-7 Concept, ένα επταθέσιο πρωτότυπο που θα περάσει στη παραγωγή και θα πωλείται στην αγορά των Η.Π.Α από τις αρχές του 2018. Για την αντίστοιχη έκθεση της Νέας Υόρκης, η ιαπωνική εταιρία πήγε επίσης ένα concept, το οποίο όμως ήταν πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα παρουσιαστεί στην φετινή έκθεση του Los Angeles, στις 29 Νοεμβρίου.

Αυτό θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Lafayette της Αμερικής, και το ονομάζει Ascent. H έκδοση παραγωγής θα έχει λιγότερο φουτουριστικά φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερους εξωτερικούς καθρέφτες, συμβατικές χειρολαβές και πιθανώς ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, ενώ λογικά θα πατάει σε ζάντες 21 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 275/50.

Θα διατηρεί, όμως, τα μυώδη φτερά, με το 7-θέσιο ιαπωνικό SUV να τίθεται αντιμέτωπο με το VW Atlas, μιας και θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα Outback και Forester. Το μήκος του Ascent φτάνει τα 5.049 χλστ., το πλάτος του τα 1.989 χλστ., το ύψος του τα 1.839 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.972 χλστ..

Τέλος, η μόνη πληροφορία που έδωσε η Subaru για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, είναι ότι αυτό θα κινείται από έναν ολοκαίνουριο turbo boxer κινητήρα με άμεσο ψεκασμό, πιθανότατα έναν 2,4-λίτρων.