Λόγω της αυξημένης ταχύτητας των φετινών μονοθεσίων, η Pirelli υπολόγιζε πως το φορτίο που θα δέχονται τα ελαστικά θα είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με το 2016, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη φθορά. Έτσι, η ιταλική εταιρεία κατασκεύασε πιο σκληρά ελαστικά φέτος, τα οποία ήταν κατά ένα stop σκληρότερα από τα περσινά, δηλαδή η υπέρ-μαλακή φετινή γόμα ήταν περίπου όπως η περσινή πολύ μαλακή, η πολύ μαλακή φετινή όπως η μαλακή περσινή, και ούτω καθεξής.

Βλέποντάς το αυτό, η Pirelli ετοιμάζει μια ακόμα πιο μαλακή γόμα για την ερχόμενη σεζόν. Αυτή θα είναι πιο μαλακή και από την υπέρ-μαλακή, με τους Ιταλούς να ζητούν τη βοήθεια του κόσμου για το όνομα που θα δώσουν στη συγκεκριμένη γόμα. Είναι ανάμεσα στο «MegaSoft», «ExtremeSoft» και «HyperSoft». Το χρώμα της γόμας θα είναι το ροζ που είδαμε στο Αμερικανικό Grand Prix.

Οι ομάδες αναμένεται να πάρουν μια πρώτη γεύση στις τελευταίες φετινές δοκιμές, αμέσως μετά το τέλος του Grand Prix στο Abu Dhabi. Επιπλέον, αναμένουμε νέες αλλαγές στους κανονισμούς, αφού λέγεται ότι η ομάδες ίσως είναι ελεύθερες να επιλέγουν τις τρεις γόμες που θα έχουν σε κάθε Grand Prix, όταν τώρα αυτές ορίζονται από την Pirelli.