Στο τραπέζι η ασφάλεια της F1 μετά το Βραζιλιάνικο Grand Prix

Σχετικά άρθρα

Στο Βραζιλιάνικο Grand Prix, το ενδιαφέρον δεν περιορίστηκε μόνο εντός πίστας. Εργαζόμενοι στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους ληστές, και μάλιστα δύο φορές, αφού αρχικά οι μηχανικοί της Mercedes αντιμετώπισαν ένοπλους ληστές, ενώ παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στους μηχανικούς της Pirelli, δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν οι δοκιμές ελαστικών που ήταν προγραμματισμένες για χθες και σήμερα, καθώς υπήρχαν φόβοι για νέο χτύπημα των ληστών. Η FIA σκοπεύει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, έτσι η ασφάλεια είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η ασφάλεια είναι βασική προτεραιότητα και πως τα μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα.

Στο συνεχές πνεύμα της θετικής συνεργασίας με τη Formula 1, το Συμβούλιο θα συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους μια πιο σταθερή και αποτελεσματική ασφάλεια μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα events του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. Τα ευρήματα θα μοιραστούν, επίσης, με άλλες κατηγορίες πρωταθλημάτων της FIA, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τη θετική επίδραση για όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα. Η ασφάλεια είναι μια προσπάθεια συνεργασίας, και η FIA θα επιδιώξει να δουλέψει στενά με τη Formula 1 και όλους τους μετόχους της, ώστε να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους όσους εργάζονται κι επισκέπτονται τα events της Formula 1.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα