Ένα επεισοδιακό Grand Prix βίωσε η Formula 1 στο Interlagos. Αυτό αφορά τη δράση εκτός πίστα, αφού το βράδυ της Παρασκευής, οι μηχανικοί της Mercedes έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μετά από περίπου 48 ώρες, το ίδιο συνέβη και στους μηχανικούς της Pirelli, όταν αυτοί αποχωρούσαν από την πίστα χθες το απόγευμα.

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού ο Ιταλός κατασκευαστής αποφάσισε να ακυρώσει το τεστ που ήταν προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Νοεμβρίου. Σε αυτό θα συμμετείχε η McLaren με τους Stoffel Vandoorne και Lando Norris, οι οποίοι θα έπαιρναν δεδομένα από τα ελαστικά που προορίζονται για το 2018.

Η Pirelli αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Μετά την απόπειρα ληστείας, η οποία εξουδετερώθηκε από την προσωπική ασφάλεια της Pirelli, σε ένα βαν της Pirelli στο Interlagos την Κυριακή -μετά από ένα 3ήμερο που σημειώθηκαν παρόμοια περιστατικά σε άλλες ομάδες-, αποφασίστηκε να ακυρωθεί το τεστ που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη και την Τετάρτη στην πίστα της Βραζιλίας με τη McLaren. Η απόφαση, που μοιράστηκε με τη McLaren, τη FIA και τη Formula 1, έγινε προς το συμφέρον της ασφαλείας το προσωπικού, τόσο της McLaren όσο και της δικής μας, που θα συμμετείχε στις δοκιμές.

Ευθυγραμμισμένη και η ανακοίνωση της McLaren, με την βρετανική ομάδα να λέει ότι το βασικότερο είναι η ασφάλεια των μηχανικών της.

Από κοινού με την Pirelli, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τις δοκιμές αυτής της εβδομάδας στο Interlagos. Η ασφάλεια των μηχανικών μας ήταν πάντα η βασική μας προτεραιότητα, και, βάσει των πρόσφατων γεγονότων, θεωρήσαμε ότι ήταν περιττό να προχωρήσουμε σε αυτό το ρίσκο.