Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κριτικάρει τον Kimi Raikkonen. Η ταχύτητα του Φινλανδού στο μεγαλύτερο μέρος της είναι εκεί, αλλά το πρόβλημα είναι πως ο 38χρονος δεν είναι σταθερός. Η Ferrari έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει φέτος στην κορυφή, με τον «Iceman» να έχει ένα μέρος της ευθύνης γι’ αυτό.

Ο Flavio Briatore έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007, λέγοντας πως η ιταλική ομάδα θα πρέπει να σταματήσει τη συνεργασία μαζί του. Ο Ιταλός δεν έχει αλλάξει γνώμη, αφού επιμένει πως η Scuderia δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει το τρόπαιο όσο έχει για δεύτερο οδηγό τον Raikkonen.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Marchionne, είναι απρόβλεπτος και θέλει να κερδίζει, αλλά, με τον Raikkonen, ποτέ δε θα πάρεις το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Για να κερδίσεις, θέλεις δύο καλούς οδηγούς, και η Ferrari δεν το έχει αυτό. Στη Σιγκαπούρη, ήταν φανερό ότι η Ferrari θα μπορούσε να κερδίσει τη Mercedes. Οι οδηγοί έπρεπε να συνεργαστούν. Ο Vettel έπρεπε να κρατήσει τον Verstappen, με τον Raikkonen να του δίνει κάλυψη.  Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των οδηγών, επειδή τέτοια πράγματα επηρεάζουν όλη την ομάδα. Φέτος, η Ferrari είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει τη Mercedes, αλλά απέτυχαν.

Ο 67χρονος θεωρεί ότι η Scuderia θα πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο με τον Max Verstappen, χωρίς βέβαια να υπολογίζει την γνώμη του Sebastian Vettel, ο οποίος μάλλον δε θα ήθελε δίπλα του έναν τόσο ανταγωνιστικό οδηγό.

Ο Verstappen στη Ferrari; Θα υπέγραφα με κλειστά μάτια μαζί του. Είναι ο μοναδικός πραγματικός οδηγός που ο κόσμος θέλει να δει. Είναι ένας μονομάχος που κάνουν τα πάντα για να τιμωρήσουν σε κάθε αγώνα.

Εν αντιθέσει με τον Verstappen, δεν προτείνει για team-mate του Vettel τον Lewis Hamilton, τον οποίο βέβαια χαρακτηρίζει σπουδαίο Πρωταθλητή.

Είναι ένας μεγάλος Πρωταθλητής. Φέτος το έκανε πολύ καλά, είχε μεγαλύτερο κίνητρο στην πίστα παρά στα clubs. Αλλά, δε νομίζω ότι μπορεί να συνυπάρξει με τον Vettel στη Ferrari.

Ερωτηθείς για τον καλύτερο οδηγό στο grid, ο Briatore δεν μας εξέπληξε με την απάντησή του.

Ο Alonso είναι ακόμα ο καλύτερος. Είναι πάντα εκεί, ακόμα και με μισό μονοθέσιο, όπως φάνηκε φέτος. Είναι ο πιο δυνατός και ο πιο σταθερός οδηγός. Με αυτόν και τον Vettel, η Ferrari θα είχε πάρει το πρωτάθλημα κατασκευαστών φέτος.