Το Αμερικανικό Grand Prix ήταν το τέταρτο πριν από το τέλος και η Mercedes εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Εκτός από ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο, η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Valtteri Bottas είχε αρκετά σταθερή απόδοση, συγκεντρώνοντας τους 244 από τους 575 βαθμούς.

Αντίθετα, η απόδοση του Kimi Raikkonen δεν ήταν τόσο καλή. Μέχρι στιγμής, ο Φινλανδός έχει κατακτήσει 163 βαθμούς, 102 λιγότερους από τον Sebastian Vettel και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε τη Ferrari. Η κριτική δεν δείχνει να τον συγκινεί, όμως ο Flavio Briatore δε συμφωνεί με την ανανέωση του συμβολαίου του «Iceman», διότι με τον τρόπο αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2018.

Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις το πρωτάθλημα των κατασκευαστών με τον Raikkonen. Για να κερδίσεις, πρέπει να έχεις δύο ανταγωνιστικούς οδηγούς και μετά να προσδιορίσεις ποιος από τους δύο θα πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο Hamilton είναι ένα βήμα πριν από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού χρειάζεται μία πέμπτη θέση στους τρεις τελευταίους αγώνες. Ο Ιταλός πιστεύει πως ο Hamilton και η ομάδα του έχουν κάνει καλύτερη δουλειά φέτος, γι’ αυτό και αξίζουν τα πρωταθλήματα.

Κερδίζεις και χάνεις αγώνες, αλλά το πρωτάθλημα είναι περισσότερο όπως ο γύρος της Ιταλίας. Ο Lewis και η Mercedes ήταν πιο δυνατοί, ακόμα κι αν η Ferrari έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Αλλά, πιστεύω ότι η Mercedes έκανε καλύτερη δουλειά όσον αφορά τη βελτίωση.