Ένα μεγάλο όνομα στην παγκόσμια αυτοκίνηση και τη Formula 1 είναι η Renault. Οι Γάλλοι επέστρεψαν αποφασισμένοι για νίκες, κάτι που σίγουρα απαιτεί αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε τον ανταγωνισμό μεταξύ των Mercedes, Ferrari και Red Bull. Η φετινή σεζόν ήταν σαφώς καλύτερη από την περσινή για την ομάδα του Enstone, με την R.S.17 να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το γεγονός αυτό ενθαρρύνει τον Nico Hulkenberg, ο οποίος πιστεύει πως αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί και το 2018, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει πολλές θετικές αλλαγές στο εργοστάσιο, με στόχο ταχύτερα μονοθέσια τις επόμενες χρονιές.

Η φετινή χρονιά είχε να κάνει με τη βελτίωση και την ανάπτυξη. Έπρεπε να μάθω τη νέα ομάδα, και φέτος υπήρξε δυνατή βελτίωση κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κάναμε πρόοδο με το μονοθέσιο και την απόδοσή μας. Φυσικά και θα θέλαμε περισσότερα όσον αφορά τα αποτελέσματα, αλλά νομίζω ότι έχουμε βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους στα παρασκήνια, κάτι που θα μας επιτρέψει να παλεύουμε για καλύτερες θέσεις στο μέλλον, και αυτός είναι πάντα ο στόχος.

Για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν προετοιμάζεται η Renault, αφού στόχος είναι η έκτη θέση. Η Toro Rosso είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά, όμως ο Γερμανός πιστεύει ότι η πίστα θα ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά της R.S.17, ενώ ο ίδιος έχει μια πολύ καλή παράδοση στο Abu Dhabi.

Η πίστα είναι εκπληκτική και οι εγκαταστάσεις πραγματικά εντυπωσιακές. Είναι ένας μεγάλος γύρος με περίεργο ρυθμό, οπότε το κλειδί είναι να είσαι άνετος με τις αλλαγές της ροής. Οι στροφές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, έτσι είναι ζωτικής σημασίας να βρεις μια καλή ισορροπία, να συνηθίσεις τις συνθήκες και να κυριαρχήσεις.

Το Abu Dhabi είναι ένα πραγματικά διασκεδαστικό μέρος για να τέλος της σεζόν. Έχω τερματίσει στις εφτά πρώτες θέσεις τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια, επομένως ανυπομονώ και είμαι έτοιμος να παλέψω για μερικούς βαθμούς. Το πρωτάθλημα κατασκευαστών θα τελειώσει εκεί για την έκτη θέση και πραγματικά απολαμβάνω την πρόκληση. Η πίστα θα πρέπει να μας ταιριάζει περισσότερο απ’ ό,τι το Interlagos. Είναι ο τελικός, πολλά παίζονται και αυτό με ενθουσιάζει.