Ο Thierry Neuville κατέκτησε την τέταρτη φετινή του νίκη στο WRC, με τον οδηγό της Hyundai να παίρνει ανάσα στην προτελευταία ειδική, που ακυρώθηκε. Αυτόm σήμαινε ότι τα 14m7 δευτ. που είχε διαφορά από τον δεύτερο έπρεπε να τα κρατήσει μόνο στην -6.4- χλμ.- Power Stage.

O Latvala, όντας εύκολα δεύτερος, έκανε λάθος στην τελευταία ειδική και εγκατέλειψε ελάχιστα χιλιόμετρα πριν από το τέλος του αγώνα. Η εγκατάλειψη του Φινλανδού ανέβασε στην δεύτερη θέση τον Ott Tanak, ο οποίος τερμάτισε 22,5 δευτ. πίσω από τον πρώτο. Αυτό ήταν το έβδομο podium του Εσθονού και τελευταίο με την ομάδα του Malcolm Wilson, M-Sport, καθώς από του χρόνου θα τρέχει με τα χρώματα της Toyota.

Ο Hayden Paddon δεν θα ακολουθεί όλο το πρωτάθλημα του 2018 με το Hyundai i20 WRC, αλλά αυτό δεν ενόχλησε τον Νεοζηλανδό να ανέβει στο τελευταίο podium της σεζόν. O Paddon ήταν 36,6 δευτ. πίσω από τον Tanak, και 88 δευτ. μπροστά από τον Sebastian Ogier.

  • gronholm89

    Της εγκαταλειψης εγινε σημερα!!!! Τα Hyundai ηταν τα ταχυτερα στην Αυστραλια, αν και οι καιρικες συνθηκες επαιξαν τον ρολο τους!!

  • shaoqing14

    Λιγο ποιο σταθερος να ηταν ο νεβιλ κατα την διαρκεια ολου του πρωταθληματος ισως να κατεληγε σε εκεινον το πρωταθλημα(αντιμετωπιζε τον καλυτερο οδηγο του θεσμου),πολυ καλη η προσθηκη του μικελσεν στην κορεατικη ομαδα,που περα απο πολυτιμους βαθμους που θα δωσει,θα κοντραριστει με τον νεβιλ για το νουμερο 1 στην hyundai.