Με την Tesla να έχει ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες από τους πελάτες της σχετικά με το Model 3, μιας και μέχρι σήμερα μπορούσαν να το παραγγείλουν μονάχα οι υπάλληλοί της, οι οποίοι λειτούργησαν και ως beta testers, κυκλοφόρησε και η λίστα πρόσθετου εξοπλισμού του μοντέλου που πραγματικά είναι πολύ μικρή.

Το Tesla Model 3 ξεκινά από τις 35.000 δολάρια στις ΗΠΑ και στον βασικό του εξοπλισμό υπάρχει μια οθόνη αφής 15″. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει το πακέτο Premium Upgrades με κόστος 5.000 δολαρίων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλύτερο ηχοσύστημα, θερμαινόμενα καθίσματα με μνήμες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, ηλιοροφή και τέσσερις θύρες USB.

Επίσης υπάρχει το πακέτο Long Range Battery, κόστους 9.000 δολαρίων, που αυξάνει την αυτονομία του στα 500 χλμ/ώρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα. Έχει τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα, ενώ με χρήση των ταχυφορτιστών της Tesla, μέσα σε 30 λεπτά, οι μπαταρίες αποκτούν αυτονομία 273 χλμ.

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες ζάντες και 6 εξωτερικά χρώματα, με το σύστημα Enhanced Autopilot να κοστίζει 5.000 δολάρια, ενώ το σύστημα Full Self-Driving Capabillity 3.000 δολάρια.